Asker MC-Club er lettet over at brosteinene i ytterkanten av fem store rundkjøringer i Asker sentrum i disse dager fjernes og erstattes med asfalt.

– Disse steinene ble svært glatte, spesielt på sensommeren og høsten. For tohjulinger var de svært trafikkfarlige, og jeg har sett mange mopeder med unge førere gå i bakken i rundkjøringene opp gjennom årene, sier Anne Sigrid Rypdal, leder i Asker MC-Club.

– For oss som ferdes på to hjul, er det at steinene fjernes, utvilsomt et løft i trafikksikkerheten. Steinene er pene å se på, men det er også det eneste, sier Rypdal.

Budstikka er kjent med at også distriktets taxisjåfører har vært svært misfornøyd med rundkjøringene, som har et svært ujevnt underlag.

LES OGSÅ:

Kommunale klager

Det er Statens vegvesen som har tatt avgjørelsen om å fjerne steinene siden de fem rundkjøringer ligger på fylkesveier. Odd Stefferud i Asker kommune sier at kommunen i årevis har klaget på løsningen med brostein.

– Da steiner etter hvert løsnet, ble det bare klattet på med asfalt, så det ble hverken pent eller bra å kjøre på. Steinene var dessuten ekstremt glatte i kaldt vær, noe som har ført til mange farlige situasjoner.

Avdelingsingeniør Knut Vethe i Statens vegvesen forteller at byttet fra brostein til asfalt gjøres fordi steinene var ustabile og gjorde det unødvendig humpete.

– Vi har fått mange klager fra trafikantene om disse rundkjøringene, spesielt i tine- og fryseperioder hvor det har vært meget glatt.

Arbeidet med å asfaltere rundkjøringene pågår i disse dager.

Her kan du lese flere lokalnyheter fra Asker sentrum og omegn