Fikk syv kilos kjempegjedde på kroken i populært badevann

STORFISK: Denne gjedden på nesten én meter ble dratt opp av Semsvannet på søndag. Bjørn Hånde var på fisketur sammen med datteren Eleonore da kjempen bet på kroken.

STORFISK: Denne gjedden på nesten én meter ble dratt opp av Semsvannet på søndag. Bjørn Hånde var på fisketur sammen med datteren Eleonore da kjempen bet på kroken. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Søndagens fisketur til Semsvannet ble av det uvanlige slaget for Bjørn Hånde og datteren Eleonore. En tungvekter på rundt syv kilo bet på kroken.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

At det finnes gode fiskevann rundt i Vestmarka, er ingen overraskelse. Men at fisk på rundt syv kilo lar seg lokke opp av Semsvannet med en enkel sluk tilhører sjeldenhetene.

Bjørn Hånde og datteren Eleonore måtte jobbe hardt og lenge før de omsider fikk se hva som hadde festet seg til kroken.

– Det var først den klassiske at jeg trodde at snøret satt fast i bunnen, sier Bjørn.

– Da det beit på kroken, tok det mellom fem og ti minutter før vi i det hele tatt kunne se hva vi hadde fått på kroken. Det tok lang tid før vi fikk den inn på land, forteller han videre.

Gjedden ble tatt på lett utstyr og tynt snøre, men med stålfortom, noe som er helt nødvendig ved gjeddefiske.

Får vanligvis torsk og ørret

Da den røslige fisken omsider var dratt på land, viste fangsten seg å være en gjedde som målte 95 centimeter. Det tilsvarer en vekt på rundt syv kilo.

– Grunnen til at dette er en sensasjon er at ingen jeg har snakket med har hørt om gjedde på denne størrelsen i Semsvannet. Er du heldig kan du få en på én kilo, sier den erfarne fiskeren.

Han har fisket i Semsvannet, og andre fiskevann i området, i over 40 år og kjenner de lokale fiskeforholdene godt.

– Tradisjonelt er det en større gjeddebestand i Gjellumvannet, sier han og legger til at han som regel kommer hjem med fangst etter fiske i Asker, enten det er i markavannene eller i fjorden.

Har du en uvanlig fiskehistorie opplevd i Asker eller Bærum? Del den gjerne i kommentarfeltet nederst i artikkelen!

– Hyggelig å høre

Informasjonssjef i Norges Jeger- og Fiskerforbund, Hvalstad-mannen Espen Farstad, synes det er hyggelig å høre at det også går an å få stor fisk i Askers fiskevann.

– Dette er en uvanlig og stor gjedde i Asker. Det går noen gamle historier om at det har vært fisket gjedde på ti kilo i Semsvannet, men jeg har aldri sett så stor gjedde i Asker selv. Så dette er uten tvil en stor gjedde, slår Farstad fast.

Han blir glad når han hører om fangsten i Semsvannet i helgen.

– Det er mange gode fiskevann i Asker der Semsvannet er det artsrikeste vannet med 14 ulike arter. Men også Dikemarkvannet og Gjellumvannet er gode fiskevann, så det er bare for folk å komme seg ut for å fiske, oppfordrer Farstad.

Han legger til at det er fritt frem å fiske uten fiskekort i Askers vann, bortsett fra Sandungen.

Gjedden som ble halt i land søndag, ble sluppet ut igjen etter at fangsten var foreviget med bilder. Dermed svømmer det fortsatt en glad-gjedde rundt på Semsvannets ukjente dyp.

Artikkeltags