Elixia-selger til 16-åring: - Har du lagt på deg?

BEKLAGER: Regiondirektør i Elixia tar sterk avstand fra det den 16 år gamle jenta skal ha blitt utsatt for av en selger hos treningssenteret. ILLUSTRASJONSFOTO: EVA GROVEN

BEKLAGER: Regiondirektør i Elixia tar sterk avstand fra det den 16 år gamle jenta skal ha blitt utsatt for av en selger hos treningssenteret. ILLUSTRASJONSFOTO: EVA GROVEN Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

16-åringens mor er sjokkert over metoden Elixia-selgeren brukte for å få datteren til å starte på treningssenteret.

DEL

For noen måneder siden ønsket 16-åringen fra Sandvika å begynne å trene. Sammen med en venninne dro hun for å teste ut noen treningsstudioer i Bærum og Oslo.

Det hele kokte litt bort etter det, men spesielt selgeren fra Elixia var flittige til å ringe og høre om de ikke snart skulle komme i gang med treningen.

– Selgeren var i overkant pågående. Jeg vet ikke hvor mange telefoner hun har fått, men vedkommende ringte midt i skoletimene, og det ble etter hvert ganske plagsomt for henne, sier moren, som ønsker å være anonym.

– Prøvde alle mulige skitne triks

Det hele toppet seg for noen dager siden, da 16-åringen mottok den foreløpige siste telefonen fra treningssenteret.

– Selgeren spurte henne rett ut om hun ikke har lagt på seg siden hun ikke hadde begynt å trene, sier moren, som i likhet med datteren reagerte kraftig på uttalelsen.

– Det går ikke an. Jeg forstår det er økt konkurranse blant treningssentrene, men de skal da ikke påføre ungdom dårlig selvbilde, slankepress og kanskje anorexia. Han prøvde alle mulige skitne triks, slår hun fast.

LES OGSÅ: Elixia overtar Five55

Moren forteller at ingen av de andre treningssentrene var i nærheten av å oppføre seg på denne måten.

– Hun avviser og avviser og får til slutt beskjed om at hun må ha lagt på seg. Det går ikke an.

LES OGSÅ: Billigkjede-gründer frykter ikke medlemsflukt

LES OGSÅ: Elixia fikk reklamerefs - igjen

 – Langt over grensen 

Regiondirektør i Elixia, Erik Schreuder tar sterkt avstand fra uttalelsene som Elixia-selgeren skal ha sagt.

– Dette er ikke noe som rimer med våre retningslinjer, og det er langt over grensen. Hvis det er slik du beskriver, så er det helt uakseptabelt, sier Schreuder.

Elixia har ikke klart å få tak i selgeren som skal ha kontaktet 16-åringen, men Schreuder bekrefter at hun er blitt oppringt både fra avdelingen på Sandvika og på Carl Berner i Oslo.

Bakgrunnen for henvendelsene skal være en rutinemessig oppfølging som treningssenteret gjør overfor potensielle medlemmer.

– Det er mange som trenger en dytt for å komme i gang med treningen. Vi skal være en positiv pådriver til at folk som ønsker å begynne å trene, kommer i trening. Men vår oppfølging skal ikke gå over til å være et irritasjonsmoment. Da skal vi kutte forbindelsen.

LES OGSÅ: Bygger ny treningspark i Asker

 – Tar sterkt avstand fra uttalelsene 

Regionsdirektøren, som håper 16-åringen vil ta kontakt med ham, beklager sterkt opplevelsen hun hadde.

– Vi beklager og legger oss flate. Her skal det ikke komme uttalelser av en slik karakter. Spesielt ikke overfor unge jenter som er utsatt for kroppspress. Uansett hva som er sagt eller ikke sagt, så ønsker vi å ta sterkt avstand fra slike uttalelser, sier Schreuder.

Han legger til at Elixia er blitt mindre pågående enn tidligere.

– Vi har endret på vår salgstilnærming og gått bort fra bindingstid, og det som av noen har blitt kalt en aggressiv tilnærming, i og med at vi har vært veldig synlige. Nå har vi en helt annen tilnærming, og dette føles derfor som et slag i mellomgulvet, avslutter han.

Les flere nyheter fra Budstikka.

Artikkeltags