– Use power! Ball in the middle! roper den italienske stjernetreneren Andrea Caronti, mens 60 lydhøre barn i Milans røde treningstrøyer sentrer kjappe baller på Gjellum stadion i Heggedal.

Det er fotball for alle penga på Ac Milan Junior Camp Asker: To treningsøkter daglig på 1,5 time i fotballproffenes drakter, all transport i egen buss, alle måltider og overnatting på Vettre hotell fra mandag til fredag.

LES OGSÅ: – Hva barna gjør i ferien gir status

Regningen foreldrene må betale for moroa: 6750 kroner. For fotballpappa Johan Kraft-Johanssen blir regningen dobbelt så høy med to 11-åringer på kurset.

– Prisen er litt i overkant, 13.500 kroner for å ha barna på leir én uke gjør jo et innhugg i feriebudsjettet, sier tvillingpappaen fra Bekkestua.

Men han var ikke i tvil om at Frederic og Thomas skulle få dra.

– En uke på egen hånd uten mamma og pappa er viktig ikke bare for fotballprestasjonene, men også for deres egenutvikling, både sosialt og personlig. Sånn sett er det verdt investeringen.

Billigst på mattekurs i Asker

Blant de svært mange organiserte sommertilbudene for barn i Asker og Bærum, viser en sjekk Budstikka har gjort et voldsomt prisgap.

Billigere enn Asker kommunes sommerskole får du det ikke: her kan barna helt gratis være med på blant annet forfatter- og forskerkurs. I motsatt ende av skalaen er flere sommerskoler som forlanger godt over 6.000 kroner per barn, blant dem AC Milan Junior Camp Asker.

– Jeg legger meg ikke opp i hvordan folk bruker feriebudsjettet sitt. De som synes dette er for dyrt, trenger ikke melde seg på, sier Lars Hjorth, som står bak Milan-campen.

LES OGSÅ: – Heller unge trenere enn voksne

Han forteller at de fleste campbarna er fra Asker og Bærum. To av trenerne er innleid fra Ac Milan Akademi, som jobber med talentfulle spillere ned i 8 år.

– Kvalitet koster

– Vi tilbyr kvalitet i både trening, kosthold og det sosiale livet. Her får barna tre sett med Milan treningstøy med seg hjem, vi bor et bra sted med god mat, svømmebasseng og bordtennis. Det koster. Men mange av ungene kommer tilbake, det viser at betalingsviljen er stor, sier Hjorth.

KOMMENTAR: – Vi mangler et barn!

Deltagerne er mellom 9 og 14 år. I tillegg til 59 gutter og én jente har campen lang venteliste.

– Hva skiller Milan-campen fra Tine fotballskole, som koster en brøkdel?

– Tine fotballskole blir stadig bedre, men er et breddetilbud på dagtid. Vi gir et innblikk i fotballheltenes proffliv. Vi spisser koordinering og motorikk, sier Hjorth.

Luksuriøst samspill

Samspillet ute gressmatta på Gjellum tyder på at dagens tema, mottak og pasninger, begynner å sitte.

– Jeg utvikler meg som spiller, sier Frederic Chaisee Storødegård (11).

Han og tvillingbroren Thomas trener tre ganger i uken med laget sitt, Bærumsløkka. I ferien er de sugne på enda mer ball.

– Da foreldrene våre spurte om vi ville hit, syntes vi det hørtes kjempegøy ut. For oss barn er det jo luksus å bo på hotell en uke og spille fotball hver dag, sier Thomas, som heier litt på Milan, men enda mer på Real Madrid og Manchester United.