Dyrenes Hus i nabofeide etter flytting

NOE TRANGT: Det hvite huset i midten av bildet var tidligere en del av nabo Kolstad i 6a sin eiendom. I dag deler de tomt, men med tinglyst bruksrett. – Vi forstår ikke hvorfor dyrebeskyttelsen velger å kjøpe en sånn bolig til sin aktivitet, sier Johan Kolstad.

NOE TRANGT: Det hvite huset i midten av bildet var tidligere en del av nabo Kolstad i 6a sin eiendom. I dag deler de tomt, men med tinglyst bruksrett. – Vi forstår ikke hvorfor dyrebeskyttelsen velger å kjøpe en sånn bolig til sin aktivitet, sier Johan Kolstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Naboer er i harnisk over etablering av Dyrenes Hus i Asker.

DEL

Foreningen Dyrenes Hus har stått uten noe hus for mottak av hittedyr siden sommeren 2013 da leiekontrakten med Løvenskiold utgikk. I september i år sikret foreningen seg huset på Bleikerhaugen for 3,5 millioner kroner.

Det får naboene til å se rødt.

– Vi bor i ett tettbygget strøk, og det aktuelle huset ligger mindre enn fire meter fra de andre naboene. Vi er opprørte over å få dette så tett opptil terrassene og soveromsvinduene våre, sier nabo Christin Haavik.

Hun forteller at de fikk vite om sine nye naboer gjennom en lapp i postkassen. Nå er Haavik og flere av naboene bekymret over den fremtidige bruken av huset.

– Vi er blitt servert ulike historier om hva de skal bruke huset til etter at vi begynte å protestere. Nå vet vi ikke hva vi kan stole på, sier Haavik.

MER OM DYRENES HUS:

Sliter med å skaffe hus til hjemløse dyr

Det haster: Dyrenes hus trenger hjelp (Innspill på debattsidene)

Kattepine for Dyrenes hus

Krever omregulering

Flere naboer har engasjert seg i protestene. Hittil er Asker kommune, Mattilsynet og kommuneoverlegen kontaktet. De mener boligen må omreguleres som en følge av at en forening flytter inn.

– De fikk ikke forlenget kontrakten på Eiksmarka fordi området var tettbebygd, og nå har de flyttet hit. Er tettbygde boligområder mindre verdt i Asker enn i Bærum? spør nabo Haavik, som forventer at kommunen setter en stopper for planene.

Styreleder Sølvi Frøland Svoren i Dyrenes Hus bekrefter at de har sendt redegjørelse for virksomheten til kommunen og Mattilsynet. Hun vil foreløpig ikke gå i detalj om planene for huset, men sier at det vil bli annerledes enn på Eiksmarka.

– Vi har opplevd positiv kontakt underveis i kjøpet. Nå har saken kommet ut av proporsjoner, der en av naboene har ringt Mattilsynet med bekymring for aktivitet i huset, sier Frøland Svoren, som har invitert til dialog.

– Det virker som det er lettere å sitte bak en PC og skrive sinte klager med kopi til alle og enhver, enn å faktisk møte oss.

Nabo selv medlem

Nabo Trond Gjertsen mener saken er delikat:

– Vi har vært medlem av Dyrenes Hus i flere år, men vi syns ikke at et mottakssenter av dyr er forenlig med området.

Til tross for naboprotestene, gleder styrelederen i Dyrenes Hus seg til at de skal flytte inn i huset.

– Vi synes selvsagt situasjonen med naboene er beklagelig, men vi tror på dialog og ikke skyttergravsvirksomhet, sier Frøland Svoren.

Artikkeltags