– Det hørtes ut som noen ble dratt ned trappene

En nabo forteller at det kom mye støy fra leiligheten hvor brødrene bor tirsdag morgen. Her er PST på vei inn for å ransake den aktuelle leiligheten.

En nabo forteller at det kom mye støy fra leiligheten hvor brødrene bor tirsdag morgen. Her er PST på vei inn for å ransake den aktuelle leiligheten. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En som bor i nabolaget beskriver pågripelsen av det terrorsiktede brødreparet som et "forferdelig bråk".

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

Vedkommende forteller at det kom mye støy fra leiligheten tirsdag morgen.

– Jeg skulle ut og hente avisen i seks-tiden da jeg hørte et fryktelig bråk. Det hørtes ut som om noen eller noe ble dratt ned trappene mellom etasjene, men jeg så ingen. Da jeg kom utenfor sto flere fra politiet der, og flere politibiler. Da jeg spurte politiet om hvorfor de var der fikk jeg ikke noe svar.

– Snakket sjelden med noen

Da naboen senere var innom etasjen der familien bodde, var døren helt ødelagt.

– Døren virket å være innslått, og hadde store skader.

Naboen forteller at det var vanskelig å få kontakt med familien.

– Brødrene snakket sjelden med noen.  Moren sluttet å hilse hun også. Jeg synes ofte det var ubehagelig å treffe på dem.

MER OM TERRORSAKEN:

– Har hatt besøk av profilerte islamister

Vedkommende ønsker å være anonym. Det gjør også andre naboer som har kjent til brødreparet og familien.

– Det er selvfølgelig sjokkerende når PST går til aksjon i en eget nabolag, men jeg er ikke så overrasker over at de er snakk om dette brødreparet. Jeg har flere ganger sett at de har hatt besøk av andre profilerte islamister som jeg har kjent igjen fra media, forteller en av dem.

Har etterforsket dem over tid

PST bekreftet i dag til Budstikka at brødreparet har vært i deres søkelys over tid.

– Vi har etteforsket dem over en periode. Vi valgte å gå til aksjon i dag fordi vi mener de var nær å delvis dra tilbake til, og delvis slutte seg til, terrorgruppen ISIL i Syria, sier avdelingsdirektør i PST, Jan Gant.

En av brødrene skal ha vært i Syria tidligere og siktet for deltagelse i en terrororganisasjon. Den andre er siktet for å ytelse til terrororganisasjon.

Nekter straffskyld

Advokat Steinar Backe fra Sandvika-firmaet Kco advokater forsvarer den yngste broren. Han hadde et kort møte med sin klient tirsdag ettermiddag.

– Han nekter straffskyld etter siktelsen, sier Backe.

– Jeg har snakket med ham, og han har forklart seg i politiavhør. Men jeg kan ikke gå inn på detaljer i forklaringen hans, fortsetter forsvareren.

– Hvordan har din klient det nå?

– Jeg har ingen kommentar til hans form eller psyke. Det eneste jeg kan si noe om er at han nekter straffskyld, sier Steinar Backe.

Artikkeltags