De nye sykkelfeltene på begge sider av Røykenveien, ved Asker brannstasjon, åpnet for få uker siden. Mange har i den forbindelse stusset over det oppmerkede feltet i krysset Røykenveien/Bleikerveien.

HVA MENER DU? Si din mening nederst i artikkelen.

Svaret er «sykkelboks». – Hæ? tenker du kanskje.

Jan Henrik Andresen, styreleder i Syklistenes Landsforenings avdeling Asker og Bærum forklarer:

– Meningen er at de syklistene som skal rett frem, eventuelt til venstre, plasserer seg foran bilene slik at de er godt synlige for sjåførene. Stiller man seg opp i høyre del av boksen, er man også godt synlig for biler som skal til høyre. Dette kan ellers fort være en blindsone for bilførerne, sier Andresen.

– Øker sikkerheten

Mens bilene skal stanse bak den heltrukne linjen, kan syklistene altså plassere seg foran.

Andresen, som tidligere i år kritiserte løsningen for det ene sykkelfeltet på stedet, hilser den nye sykkelboksen velkommen.

– Etter vårt syn bedrer denne løsningen sikkerheten for syklistene i en situasjon hvor det ellers kan oppstå konflikt mellom bilførere og syklister, sier Andresen.

Han skulle imidlertid skulle ønske at boksen hadde fått en annen farge for å gjøre den enda tydeligere.

Asker kommune har ikke vært tilgjengelig for kommentar. Da sykkelboksen ble planlagt, sa trafikkplanlegger i Asker kommune Mari Gabrielsen imidlertid dette:

– Det vil forhåpentlig skape litt mer ro og gi syklistene litt bedre tid og plass ved ulike veivalg i krysset når det blir grønt lys.

LES OGSÅ: Syklistsjef raser: – Dette er farlig for syklister