- Den var drøy

KJEMPESPREKK: Kjempesprekken på gangveien ved Løkeberg skole skaper bekymring. Sprekken i asfalten er nemlig bred nok til at et sykkelhjul fort kan komme nedi. FOTO: KIM VAN DER LINDEN

KJEMPESPREKK: Kjempesprekken på gangveien ved Løkeberg skole skaper bekymring. Sprekken i asfalten er nemlig bred nok til at et sykkelhjul fort kan komme nedi. FOTO: KIM VAN DER LINDEN

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

En kjempesprekk i asfalten på gangveien ved Løkeberg skole skaper bekymring og frykt for alvorlige skader på syklister.

DEL

–Den var drøy, kommer det fra en syklist i det han passerer den lange sprekken i asfalten.

- Åpenbart farlig

Vinteren har ikke behandlet gangveien som går fra Seljeholtet og forbi Løkeberg skole pent. En 10–15 meter lang sprekk i asfalten preger den lille veien, som brukes flittig av blant annet syklister. Flere er bekymret for konsekvensene sprekken kan føre til.

– Det er jo ganske åpenbart at det er farlig å få et sykkelhjul i den brede sprekken. Her er det så store skader i asfalten at dersom noen får et sykkelhjul oppi en av sprekkene, vil vedkommende garantert skade seg, skriver en leser i en e-post.

Les om Løkeberg skole

Mottar meldinger

Tjenesteleder for vei og trafikk i Bærum kommune, Stein Batalden, kjenner ikke til den konkrete saken, men får stadig vekk høre om hull og sprekker i asfalt.

– Det kommer en del meldinger om skader som har oppstått på kommunale veier i løpet av vinteren, men akkurat den konkrete saken du nå nevne, kjenner jeg ikke til. Den må jeg først sette meg inn i, sier Batalden.

Del

Les også: Krever lapping av 230 hull

Regelmessig vedlikehold

Batalden forteller at kommunen får daglige innspill blant annet via nettsiden fiksgatami.no. Disse meldingene blir tatt imot og registrert. Han legger til at kommunen tar arbeidet med å fikse veiene på alvor.

– Helt siden snøen forsvant har vi vært ute og lappet alvorlige hull i veiene. Dette er et arbeid som fortsatt pågår for fullt, sier Batalden, som likevel legger til at det ikke alltid er mulig å få fikset alle veiene like raskt.

– Vi har våre egne interne og langsiktige planer i forbindelse med regelmessig vedlikehold, som skal gjennomføres. I tillegg oppstår det ting i løpet av en lang vinter som er av mer akutt art, og som må utbedres straks, fastslår han.

LEGG INN HULL I BUDSTIKKAS HULLKART

– Må graves opp

Gangveien ved Løkeberg skole skal også i fjor ha hatt skader i asfalten. Den gang ble gangveien lappet sammen med litt asfalt. Nå håper Budstikkas leser at kommunen tar tak i saken.

– I år er det enda verre, og jeg kan ikke forstå annet enn at hele gangveien må graves opp igjen, avslutter han i e-posten.


 

Artikkeltags