Oslo-politikerne vil rykke tilbake til start når anbudsprosessen for ny bysykkelordning i Oslo starter.

Dermed risikerer dagens bysykkeldrifter, reklamebyrået Clear Channel å brenne inne med 1.300 bysykler og 110 reklamestativ.

Nå håper selskapets viseadministrerende direktør Trond Christensen at sykkelstallen kan brukes i Bærum i stedet.

– Alternativet vårt er å destruere dem. Uavhengig av hva Bærum gjør, er det en dårlig løsning å skulle skrape 1.500 sykler, sier Christensen.

En av grunnene til at Oslo vil rykke tilbake til start, er at de fremtidige bysyklene skal kunne brukes om vinteren. Det skal også være mulig å reservere på forhånd og betale for korttidsleie. I tillegg skal alle tilbyderne stille likt i anbudsprosessen.

Best med samarbeid

12. mai går anbudsfristen ut i Oslo. Parallelt med det har Bærum kommune startet sin egen anbudsprosess for bysykkelordning på Lysaker/Fornebu.

Først i slutten av mai samler kommunen mulige aktører til såkalt dialogkonferanse. Det er første skritt i en åpen anbudsprosess. Dit er blant annet Clear Channel invitert.
Christensen synes det er snodig at ikke Oslo og Bærum forsøker å finne felles løsning for bysykkelordning.

– Det beste ville vært om Oslo og Bærum samarbeidet, og la frem felles anbud. Da kunne man tatt en sykkel på Fornebu og syklet helt til Oslo. For å sammenligne med en busstur fra Asker til Oslo: Du hopper ikke av på bygrensen og bytter transportsystem, sier Christensen.

Færre reklamekroner

Ifølge Christensen vil en felles bysykkelordning for Oslo og Bærum gjøre det lettere å skaffe reklameinntekter nok til å drifte ordningen.

For de fleste aktører vil reklame på Karl Johan fremstå som mer attraktivt enn reklame på Fornebu.

– Dere er innforstått med at Bærum kommune må følge de samme anbudsreglene som Oslo?

– Det vi er redd for, er at prinsippet om offentlige anskaffelser skal gå foran miljøhensyn. sier Christensen.

– Vi er helt innforstått med regelverket. Vi vil bare fri til den sunne fornuftenHan håper at Oslo- og Bærumspolitikerne nå vil ta en sykkelprat.