Målet hans har vært å lage et treffsted der folk kan dyrke vennskap, uten å ha noen spesiell agenda.

- Mange mener at det å trene og spise riktig er viktig for helsen. Jeg tror at det å ha gode venner og et nettverk er minst like viktig, sier månedens bankende hjerte i Budstikka.

Sans for kortreist kultur

Harald Skogli har selv bare en kort gangavstand fra hjemmet oppi bakken til Asker sentrum.

Derfor liker han at det skjer noe midt i Askers hjerte, nesten hele tiden, og bidrar selv sterkt til det. Kortreist kultur har han sans for, og har nesten gjort det til en livsstil å gjøre det hyggelig for andre mennesker.

I 2001 så Torsdagskommisjonen dagens lys, et sted hvor gode venner kunne møtes på Lancelot, og som navnet tilsa, på hver torsdag. Sakte, men sikkert skled det over til å bli Asker Jazz Café og Asker Jazzklubb som ble etablert i 2004.

I dag har klubben over 300 betalende medlemmer. Og ikke alle like begeistret for jazz engang. Men å treffes hver torsdag det vil de, så tar de jazzen med på kjøpet.

For her er det stort sett gratis adgang og mye nikk og varme. Stedet er det samme, og siden de er så mange som samles så har de fått innehaveren til å være med på å spleise på den musikalske menyen.

Aktiv måned

Aktiviteten rundt dette miljøet, som i hovedsak består av godt voksne mennesker, har bare økt og økt. I løpet av inneværende år passerer de trolig over 130 konserter og arrangementer. Det vil si godt over to i uken i gjennomsnitt.

Oktober i år har bidratt bra til denne statistikken. For da har Asker Jazzfestival vært arrangert.

- 16 konserter, og hvor mange som deltok vet jeg ikke helt, siden vi tar inngangspenger på så få av arrangementene, men at det nærmer seg 3.000 mennesker tror jeg nok, svarer han litt nølende.

Harald Skogli er ikke så opptatt av tallene. Det er noe han regner sammen i slutten av året. Men at det kommer mange mennesker sammen som har det hyggelig, det trives han med.

Så om ikke det var nok så var klubben vertskap for 30 andre jazzklubber fra halve Norge denne måneden, da de drøftet hva de kan gjøre for å jobbe med musikk mot barn og ungdom.

Skogli og jazzvennene hans rakk også å arrangere eget jazzcruise med Color Line, da med 350 deltagere, også det i oktober.

Og så virker han ikke sliten engang.

Prosjekter

- Jeg har alltid likt å ha noen prosjekter og noe å jobbe for, jeg trives best da, innrømmer han.

En latter og et stort smil er det han møter både gamle og nye venner med. At denne mannen kan se tilbake på hjerneslag, flere smertefulle operasjoner og andre fysiske plager er ikke lett å se. Nå i en alder av 64 år er han blitt pensjonist, det gir enda mer tid til frivillig aktivitet, nye prosjekter, familie og venner.

- Særlig det med ungdommer er jeg opptatt av. Akkurat nå jobber jeg med en idé der vi kanskje kan gjøre Asker til et knutepunkt for jazzmusikk og andre musikkmiljøer, forteller han.

Og så er han på vei til øvelse med Skitthegga Sving. Der skal han være «stand-in» med mandolinen sin på rakfiskfestivalen i Valdres til helgen.

Et instrument han spiller på når han ikke er å finne bak en kontrabass, saksofon, klarinett, kornett, gitar eller et keyboard. For han kan spille selv også, men trives også stort med å låne øret til andre musikanter og gi dem en scene i Asker.