Budbilfirma vil ikke transportere lik

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Mens Skedsmos krematorium bygges om skal døde transporteres til kremasjon i Bærum. Budbilfirmaet reagerer skarpt på at Skedsmo vil ha det til massetransport av lik.

DEL

Det er budbilfirmaet Skedsmo Bud og Vare som reagerer skarpt på at Skedsmo kommune vil leie dem til massetransport av døde mennesker. Skedsmo kommune leter etter en transportløsning for de døde som denne våren skal kremeres i Bærum, skriver Romerikes Blad

Krematoriet i Skedsmo skal bygges om, og mens dette pågår må de avdøde kremeres i Bærum. Det er transporten dit kommunen nå trenger hjelp til å gjennomføre.

- Jeg synes dette var horribelt og upassende. Vi hadde ikke lyst til å gjøre dette oppdraget, sier Svein Arne Trøen i budbilfirmaet til VG.

Klarert

Avdelingsleder for kirkeforvaltningen i Skedsmo, Knut Jørgen Syvertsen, sier den ønskede transportløsningen er klarert av Kirkedepartementet i brev til Helse- og sosialdirektoratet.

- Det er ikke uvanlig at man må flytte døde personer. Om det skjer ved at man har to, fire eller seks kister ved siden av hverandre i en bil, betyr ikke at transporten er uverdig, understreker Syvertsen overfor avisa.

Han framholder at saken er grundig vurdert i kommunen, og at en «massetransport» vil skje på en verdig og ordentlig måte, i godkjente kjøretøy.

Artikkeltags