Brukte en halv uke på å rydde opp i skilt-tabbe

Her står skiltet som varsler om veiarbeid og 50-grense. I bakgrunnen skimter man skiltet som forteller at 50-grensa oppheves. På denne strekningen er fartsgrensen 40 km/t til vanlig.

Her står skiltet som varsler om veiarbeid og 50-grense. I bakgrunnen skimter man skiltet som forteller at 50-grensa oppheves. På denne strekningen er fartsgrensen 40 km/t til vanlig. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Forrige uke lovte Statens vegvesen å rydde opp i feilskilting i Storengveien på Jar. De klarte det først onsdag.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Ved tennisbanen har entreprenøren satt opp skilt for å varsle bilistene om at det pågår arbeider. I tillegg har de skiltet med 50 km/t forbi stedet, på en strekning hvor det vanligvis er 40-grense.

Som om ikke det er nok, står det et skilt noen hundre meter bortenfor som forteller at 50-grensen er opphevet. Det betyr, ifølge skiltingen, at det da er 80 km/t som er gjeldende fartsgrense.

– Skiltingen som entreprenøren har satt opp er feil og blir fjernet i løpet av dagen. Riktige skilt blir satt opp, sa kommunikasjonsrådgiver Håvard Vikheim i Statens vegvesen til Budstikka forrige uke.

Onsdag viser det seg at feilskiltingen fortsatt står.

- Det som er skjedd er at entreprenøren valgte å tape over skiltene, men ikke fjerne dem. Nå har jeg derimot forsikret meg om at skiltene blir fjernet helt. Det vil heretter ikke bli varslet med fartsgrenseskilt, kun bedre varsling av arbeidene, sier Vikheim.

LES OGSÅ: Påpekte feil veimerking – får likevel fartsbot 

Artikkeltags