Se flere bilder ved å bla i bildekarusellen i toppen av saken.

Forberedelsene til Kronprins Haakons 40-årsfest i helgen er godt i gang på Skaugum i Asker. Budstikka fikk eksklusiv adgang under riggingen av festivalområdet torsdag ettermiddag.

Allerede da var det kommet opp flere partytelt i hagen på Skaugum, som er på størrelse med en halv fotballbane.

I et stort rødt telt var det satt opp både benker og bord der både kronprinsparet og deres 220 gjester skal få servert middag. Middagsmenyen er fortsatt hemmlighetsstemplet, men innholdet i fire teltboder like ved ga noen hint om hva gjestene vil få av snacks under kronprinsparets hippiefestival.

Se alle bildene fra festivalområdet - med kronprins Haakons favorittmusikk

Tyrkisk pepper

I en teltrad med pastellfarget tak var det satt frem et stort parti godteribokser med smågodt fra smågodtprodusenten Haribo. Inni dem så det ut til å være litt for enhver godterimums. Blant annet heksehyl-lakris, jordbærgodteri og banangodteri. I teltet fantes det også kjærlighet på pinne av typen «tyrkisk pepper» og sjokolade-kjærligheter.

LES OGSÅ: Serverer mat og drikke i servise fra loppis

– Alt vi kan si er at gjestene skal spise og drikke vil være i festivalstil, sier assisterende kommunikasjonssjef ved det kongelige slott, Sven Gjerulfsen.

Det er uvisst hvem som er godterimumsen i forsamlingen, men godteriet vil helt sikkert falle i smak hos kongefamiliens yngre garde. Kronprinsparets tre barn kronprinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius vil være til stede på festivalen på dagtid.

Budstikka kunne også observere et pølsestativ fra Gilde i et av teltene. Kanskje er det dit gjestene går for å få seg litt nattmat?

Festivalstil

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit møtte hverandre første gang på Quartfestivalen i Kristiansand i 1999. Det er kronprinsparets festivalinteresse som er bakgrunnen for temaet på 40-årsfeiringen.

LES OGSÅ: Mette-Marit og barna skal opptre på scenen

Festivalområdet som møtte Budstikka torsdag ettermiddag så ut til å være til forveksling lik riggene på andre utefestivaler rundt omkring i Norges land. På festivalområdet er det blant annet satt opp en stor scenerigg, der det både lørdag og søndag vil bli servert underholdning.

Området har også en egen plass til gjestenes telt, et «hangout»-område med rosa og hvite stoler og bord, og et spiseområde.

Øl og festival hører sammen som hånd i hanske. Heller ikke dette har gått slottet hus forbi. Allerede torsdag var det nemlig satt opp et drikketelt med to tomme kjøleskap til mineralvann og en ølbeholder.

På plass var også en stor kaffemaskin og et stort parti pukka-te i ulike varianter. Det kan kanskje være greit for festivalgjengere som ønsker å ha noe å varme halsen sin på etter en natt ute i telt?

Kronprinsparet trenger imidlertid ikke frykte at gjestene får det kald under festivalen. På yr.no er det spådd strålende sol fra klokken seks til klokken 22.00 på lørdagen. Søndag er det også spådd strålende sol og 24 grader på Skaugum.

– Skulle det bli regn, vil festivalen gå som planlagt. Man bor i telt uansett, sier Gjeruldsen.