Han mener selskapet ikke har noe direkte ansvar for den skadde 22-åringen, siden han jobbet for deres underleverandør. I et småslitent næringsbygg i Hokksund ligger kontorene til RVS AS.

De leide inn selskapet som heisofferet Ramunas Gudas jobbet for. Etter litt venting dukker styreleder Ellingsen opp. I flere dager har han ikke svart på Budstikkas spørsmål, og starter med å gi fotografen beskjed om å ta bort kameraet.

– Hvordan ser du på opplysningene som har kommet frem i Budstikka om heisulykken?

– Vi forholder oss til den dokumentasjonen vi har fått, og som hverken Arbeidstilsynet eller politiet har funnet noe galt ved. Utover det har vi ingen kommentar, sier han.

– Er det akseptabelt for dere å ha en underleverandør som betaler sine ansatte 19 kroner per time?

– Det er selvsagt ikke akseptabelt og det er ikke det vi har fått dokumentasjon på, sier han.

– Fikk minstelønn

Han hevder at dokumentasjonen viste at arbeiderne hos underleverandøren fikk betalt mer enn minstelønnen i Norge. Samtidig vil han ikke opplyse hvilket beløp de har fått opplyst.

– Er du overrasket over opplysningene som har kommet frem?

– Ja, jeg må si det, sier han.

KOMMENTAR: Falt mellom alle stoler

De samarbeider imidlertid fortsatt med underleverandøren.

– Har dere vurdert å hjelpe den skadde økonomisk? Han har jo blitt sittende igjen med svarteper?

– Så vidt jeg vet, så pågår det dialog mellom underleverandøren vår og den skaddes advokat. Utover det har vi ikke lagt oss oppi dette. Dette er forhold vi ikke har noe med, mener Ellingsen.

– Men har dere ikke et moralsk ansvar for å hjelpe han?

– Vi prøver å legge til rette for de utenlandske arbeiderne og forsikre oss om at de har ordentlige boforhold og klær. Vi får se hva partene kommer frem til, mener han.

Bor i Vestfossen

I Storgata i Vestfossen ruver de gamle lokalene til ærverdige Vestfos Cellulosefabrik. På de mange postkassene florerer det med navn med østeuropeisk klang.

Her opplyser Ellingsen at hans underleverandør Vygandas Piaulokas bor. Han er eieren av UAB Norena hvor Ramunas Gudas var ansatt. Navnet til eieren finnes imidlertid ikke på postkassene. Ifølge Ellingsen er han i Litauen og skal være der i tre uker fremover.

Utenfor den gamle fabrikkbygningen treffer vi en av beboerne. Han nikker gjenkjennende når vi viser ham navnet på Ramunas sjef.

– Han er på arbeid nå, sier han.

SAMLESIDE: Alt om heisulykken

– Så du har sett han her i det siste?

– Ja, han har vært to uker i Litauen, men er tilbake.

Innenfor er det lange korridorer med hybler for arbeidere. Når vi forteller hva saken handler om, forteller han at han selv sliter med sin arbeidsgiver.

– Jeg har en skade som jeg ikke får erstatning for. Hjelper det å gå til avisen, spør han.

Før han setter seg i bilen for en ny jobbøkt i Norge.