Alkoholslipp for Holmen Slipp

KOMMER: Dansebanddronningen Jenny Jenssen ser frem til å kaste sommerglede over Holmen seks helger i sommer. Her fra konsertturneen og Askerkoret i fjor med Mellomsemt.

KOMMER: Dansebanddronningen Jenny Jenssen ser frem til å kaste sommerglede over Holmen seks helger i sommer. Her fra konsertturneen og Askerkoret i fjor med Mellomsemt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det blir «Sommer på Holmen» med øl og vin seks helger i sommer. Det sørget flertallet i formannskapet i Asker for.

DEL

LES OGSÅ: Uten ordfører-Lene for første gang

Alkoholen sto på dagsorden i fire saker i formannskapet tirsdag. Foruten skjenkebevillingen på Leangkollen og rapport om rådmannens håndtering av bevillinger hadde Holmen Slipp søkt om skjenkebevilling for Holmendagene i juni samt seks helger med «Sommer på Holmen» med dansebanddronningen Jenny Jenssen fra Nesbru.

Rådmannen vendte tommelen opp for servering av alkohol under Holmendagene 14.–16. juni, men vendte tommelen ned for å gi skjenkebevilling under de seks helgene i juni og juli.

Advarte

Dette fordi han mener det ligger utenfor ordningen med bevilling for enkeltstående arrangement. Da får de heller søke om permanent skjenkebevilling og få godkjent deler av slippområdet til fast serverings- og skjenkested, mente han.

LES OGSÅ: Dansebanddronningen blir Charter-Jenny

Men det mente ikke Høyre, Frp og AGV. Og dermed gikk det gjennom.

Politiet kommenterte i sin uttalelse at arrangementer hver helg vil kunne påføre nabolaget større slitasje en ved et enkeltstående arrangement og tvilte på om skjenkebevilling seks helger på rad er forenlig med alkohollovens begrep om bevilling for et enkeltarrangement.

Sosialsjefen vurderte søknaden å falle utenfor det som omfattes av begrepet «enkeltstående anledning» og anbefalte at søknaden ble avslått.

LES OGSÅ: Inndrar ikke skjenkebevillingen på Leangkollen

Knapp tid

Arrangør Karoline Zogbaum på Holmen Slipp sendte e-post til ordfører og varaordfører i forrige uke og påpekte at tiden begynner å bli knapp for avtale med kjente og lokale artister, dansere, billettsalg og promotering gjennom avtaler med P4, Se og Hør og God morgen Norge.

Dette førte til at rådmannen la frem et alternativ forslag til vedtak for å tekkes det som kunne bli holdningen i formannskapet – nemlig å innvilge søknadene. Dette kunne Linda Medalen (H) meddele at Høyre ville stemme for. Og som hun sa: – Det blir gøy med «Sommer på Holmen».

Ole Jacob Johansen (Frp) fulgte opp og mente at formaliteter ikke kan ødelegge et positivt arrangement.

Les flere lokalnyheter fra Holmen

Støy

Arbeiderpartiet sto på avslag og mente at vanlige prosedyrer må følges og at nabolaget må høres av hensyn til støy fra arrangementet. Han fikk støtte fra Krf og Venstre. – Vi skal som politikere ivareta forskjellige interesser, sa han og ville ha saken skikkelig saksbehandlet og fremlagt for avgjørelse på neste møte.

Musikk, dans og underholdning skal opphøre klokken 22, mens det blir skjenketid inne og ute frem til klokken 23.00. Zogbaum har i sin søknad blinket ut syv boliger på Landøya som «trolig vil høre musikken».

I vedtaket som fikk flertall presiseres at bevillingen vil bli vurdert på nytt dersom det kommer klager fra naboene.

Artikkeltags