200 flere p-plasser letter trykket på innfartsparkeringene

DEBUT: Parkeringsplassen ved Avløs var populær fra dag én.

DEBUT: Parkeringsplassen ved Avløs var populær fra dag én. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

200 nye parkeringsplasser på Avløs og Haslum ser ut til å lette presset på innfartsparkeringen ved Gjønnes stasjon.

DEL

Det var inntrykket Budstikka fikk da vi mandag formiddag besøkte parkeringsplassene.

Ikke mange hadde satt fra seg bilen på den ekstra parkeringsplassen på Gjønnes. Også på plassen ved stasjonen var det færre biler enn vanlig.

Kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien mener det er for tidlig å konstatere at de 200 nye plassene er tilstrekkelig for å avlaste Gjønnes.
Veldig spent

– Vi er veldig spent på utviklingen. Det vil nok ta noen dager før parkeringsmønsteret setter seg. For mange av dem som kommer fra Bærums Verk vil trolig Gjønnes fortsatt være førstevalget. De som bor i nærområdet rundt Avløs stasjon velger denne parkeringsplassen, sier han.

Parkeringsplassen ved Gjønnes stasjon har vært proppfull siden den åpnet 8. oktober.

LES OGSÅ: Feiret at banen er tilbake på Kolsås

Da reguleringsplanen for stasjonen ble drøftet, ønsket Bærums-politikerne å senke parkeringsplassen, slik at de kunne bygge en ny etasje uten at anlegget ble for dominerende i terrenget. Men i og med at prosjekteringen av en ny etasje kunne føre til at byggingen av Kolsåsbanen ble forsinket, ble planen droppet.

Politikerne har vært avventende til å bygge en ny etasje på Gjønnes i etterkant. Den ville uansett ikke bli ferdig før parkeringsplassene som ved Avløs og Kolsås stasjon er klare. Når Kolsås stasjon åpner i oktober neste år, vil 200 nye parkeringsplasser bli tilgjengelige.

P-plasser for 447 millioner

I perioden 2012–2015 har Akershus fylkeskommune avsatt 447 millioner kroner til innfartsparkering, hvorav 313 millioner er inntekter fra Oslopakke 3. Men det er likevel større behov for innfartsparkering enn fylkeskommunen klarer å finansiere.

800 plasser langs banen

I alt blir det bortimot 800 parkeringsplasser i forbindelse med Kolsåsbanens stasjoner i Bærum: 100 ved Jar, 50 ved Ringstabekk, 200 ved Gjønnes, 20 ved Haslum, 180 ved Avløs, 20 ved Gjettum og 200 ved Kolsås.

Kostnadene for Kolsåsbanen i Bærum blir 2,1 milliarder kroner. Den er dermed ett av de største kollektivprosjektene i Oslopakke 3.

Artikkeltags