1.500 nye barnehagebarn

Artikkelen er over 12 år gammel

Denne uken møter over 1.500 barn barnehagen for første gang. Men fremdeles er ventelistene lange.

DEL

I Asker er det rundt 500 barn som møter barnehagen for aller første gang. Det er tildelt 824 barnehageplasser i Asker. Kommunen har full dekning for barn over 3 år og politiske ambisjoner om det samme for yngre barn.

Men selv om det fremdeles er ledige plasser til de eldste, er det ikke plass til alle småtassene.

Barnehagekonsulent Marit Alma Aaby anslår at mellom 70 og 80 barn under 3 år venter på barnehageplass i Asker. De fleste av dem ble det søkt for etter at fristen for hovedopptaket var over.

Bærum

I Bærum er det 1.024 barn som møter barnehagen for første gang. Tallet vil trolig øke de neste dagene, når barnehagene får talt hoder og ledige plasser og meldt tilbake til barnehageadministrasjonen.

Kommunalsjef Erik Førland i Bærum har fremdeles 474 barn på venteliste, og listen over foreldre som ikke har fått innfridd førstevalget og som fremdeles venter på et bedre tilbud, er enda lengre.

- Vi jobber videre med barnehageopptaket, sier han.

Førland har erklært at han vil åpne 99 nye kommunale barnehageplasser, og at det er klart for 44 nye private plasser i august. Han opplyser til Budstikka at utvidelsene er i rute, og at de nye barna vil ta i bruk barnehageplassene neste uke. Førland selv åpnet barnehageåret ved å inspisere Lesterud, hvor skolen bygges om til å huse barnehagebarn.

Forsiktig start

De ferske barna blir anbefalt en kort første dag i barnehagen. Slik kan nysgjerrigheten bevares, og lysten til å vende tilbake beholdes.

- Barnehagen byr på mange nye inntrykk. De ferske utforsker når de vandrer rundt og flytter på ting, sier fungerende styrer Mari Olving i Plathejordet barnehage på Høvik.

Hun starter høsten med tre nye barn. En av dem er Magnus (5 1/2), som lager dinosaurer sammen med far, Eilif Brodtkorb.

- Magnus trenger et større miljø fordi det nærmer seg skolestart. Jeg håper han lærer å forholde seg til jevnaldrende, forklarer Brodtkorb.

Han har søkt kommunal barnehageplass siden Magnus ble født, men fikk tilbud først i høst. Tidligere har Magnus gått i familiebarnehage i nærmiljøet, der lillebror fremdeles holder til. Selv om familien har søkt Plathejordet barnehage også for minstemann, mener Brodtkorb det blir greit å forholde seg til to barnehager, selv om det er tidkrevende og travelt i leverings- og hentetidspunktene.

Artikkeltags