Skip to main content

Nye vei-problemer ved Bondistranda

RØYKENVEIEN: Statens vegvesen sier nei til økt bruk av utkjørsel ved dyrebutikken (tidligere sykkelbutikk), og er dessuten skeptisk til å etablere en ny rundkjøring ved venstre bildekant. Dermed ligger det an til at trafikken må gjennom rundkjøringen i krysset Røykenveien-Skytterveien. Den betjener bl.a. boligene på Bondistranda.

Utbygger vil bygge boliger på tidligere gartneritomt. Statens vegvesen deler ikke begeistringen for kryss-forslag.

  • Se kart nederst.

Rett sør for blokkene på Bondistranda, mellom Askerelva og Bondivann, ligger tomten som Asker staudegartneri i årevis holdt til på. Gartneriet ble nedlagt i 2010, og tomten har siden ligget brakk.

Selskapet Damveien Bolig, med brødrene Pål og Fridtjof Tonga og deres søster, ønsker å bygge boliger på tomten, men sliter med å få etablert en adkomst. Statens vegvesen vil i utgangspunktet ikke ha flere direkte utkjørsler til Røykenveien, som er tett trafikkert. Av den grunn blir det neppe aktuelt å bruke utkjørselen ved dyrebutikken, der det tidligere var sykkelbutikk.

Skeptisk til mer trafikk

Vegvesenet mener den beste løsningen er å bruke rundkjøringen i krysset Røykenveien–Skytterveien.

– Vi har hele tiden ment at det aktuelle området øst for Bondivann skal betjenes av denne rundkjøringen, som er forholdsvis ny, sier Mads Jørgen Lindahl i Statens vegvesen.

Haken ved denne løsningen, for utbygger, er at det vil måtte bygges en helt ny bro over Askerelva, høyst trolig bekostet av utbygger selv. Og ifølge Arne Haugen i Archus Arkitekter, som jobber for Damveien Bolig, vil ikke grunneier belaste boligområdet nord for Askerelva med biltrafikk til og fra nye boliger i Damveien.

Beboerne på og ved Bondistranda har i langt tid kjempet for å unngå mer trafikk inn i blindveien i boligområdet, en sak de fortsatt krangler med ABBL om.

Archus Arkitekter ønsker derfor å bygge en ny rundkjøring ca. 300 meter sør for den nåværende i krysset Røykenveien–Skytterveien.

Boligplanene for Bondi-området i Asker 

– Vi har i et møte med Asker kommune i februar i år fremlagt skisser til en løsning med egen rundkjøring i Røykenveien, skriver Haugen i en e-post.

LES MER:

Her bygges 66 leiligheter på eldgammel gård 

Kommunestyret sa ja til omstridte blokker i Blakstadmarka 

Mener Røykenveien vil lide

Heller ikke denne løsningen er Statens vegvesen begeistret for:

– Dette er vi svært skeptiske til. Enda en rundkjøring vil punktere Røykenveien, på den måten at fremkommeligheten vil bli redusert, sier Mads Jørgen Lindahl.

Sissel Haug i Asker kommune opplyser at det ikke er søkt om rundkjøring foreløpig og sier at kommunen har mottatt to «grovskisser» ment som diskusjonsgrunnlag. Ifølge Haug er det i gjeldende kommuneplan anslått at det kan komme ca. 50 boliger i form av konsentrert småhusbebyggelse og boligblokker på aktuell tomt. I tillegg er det avsatt areal for barnehage og parkering.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.