Skip to main content

Nye tilbud på Sæteren gård – setter opp utkikkstårn og grillhytte

Den Norske Turistforening har fått grillhytta (t.h.) i gave fra en privatperson, under forutsetning av at den blir gjort tilgjengelig for allmennheten. 

Foto: Jan Kenneth Gussiås/Privat

Fylkesmannen åpner for at Turistforeningen kan sette opp en grillhytte på Sæteren gård. 

Den Norske Turistforening Oslo og Omegn er i gang med å bygge et utkikkstårn på Sæteren gård i Bærumsmarka. Nylig fikk de også ja til å etablere en offentlig tilgjengelig grillhytte på eiendommen. 

Bestyrer på gården, Jan Kenneth Gussiås, sier Turistforeningen tar sikte på at utkikkstårnet og den tilhørende grillhytta vil kunne tas i bruk en gang i løpet av høsten.

– Ligger klar for montering

– Hytta har vi fått av en privatperson fra Hosle. Den ligger klar til montering, og vil bli satt opp i tilknytning til utkikkstårnet vi begynner å reise til uken, sier han. 

Den fire meter høye hytta vil bli plassert i sammenheng med eksisterende bygninger på eiendommen og være åpen for allmennheten. Tiltaket krevde dispensasjon fra Markaloven, samt kommuneplanen for det aktuelle området. Fylkesmannen i Oslo og Viken har nå åpnet for at tilbudet kan bli en realitet. 

Reduserer slitasje 

«Vi ser at tilrettelegging av slike plasser styrer menneskene og reduserer slitasjen på andre deler av området, for eksempel etablering av tilfeldige bålplasser.», skrev DNT i dispensasjonssøknaden til Fylkesmannen tidligere i år. 

Turistforeningen ønsker også å sette opp to lavvoer samme sted. 

Stor eiendom 

DNT Oslo og Omegn kjøpte Sæteren gård av Statsbygg i år 2000 for 3 millioner kroner. Hensikten var å utvikle og drive et aktivitetssenter med fokus på friluftsliv for barn.

Eiendommen består av 120 mål utmark, 60 mål innmark og besto den gangen av hovedhus, låve, stabbur, stall, garasje og seks koier. Siden er hovedhuset blitt pusset opp, og stabburet og to koier satt i stand som overnattingssteder. Garasjen ble revet og det ble sovehus med bortimot 50 plasser og bestyrerbolig, begge åpnet i 2006.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.