Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Nye elbilregler: Folk finner hverandre for samkjøring

MÅ HA PASSASJER: Egokjøring med elbil i kollektivfeltet på E18 er det nå slutt på.

Facebook og andre sosiale medier er blitt den nye sentralen for arbeidstakere som har elbil, men mangler passasjer.

I morgen, tirsdag, endres reglene for elbilkjøring i kollektivfeltet på E18. Fra Sandvika og inn til Oslo må hver bil ha minimum én passasjer. Dette er et tiltak for å redusere køkaoset som er ventet på grunn av rehabiliteringen av motorveitunneler.

LES MER HER: Elbiler får likevel kjøre i kollektivfeltet

Marlou Beulens bor i Åros i Røyken og jobber på Fornebu. Hun kjører elbil hele veien og har mange ganger tenkt tanken på å få seg én eller flere faste passasjerer i bilen.

– Det har blitt med tanken, men da de nye reglene kom var jeg nødt til å hive meg rundt. På Facebook fant jeg en person fra Vollen, så nå blir vi to i elbilen istedenfor bare meg, sier Beulens.

Hun jobber i Aker Solutions på Fornebu, og reisekompisen jobber også i et firma på Fornebu.

– Det passer perfekt, konkluderer hun.

LES OGSÅ: Har ikke vært kaldere siden 1979

Tror på ny trend

Anette Hobæk Ravnsborg bor i Asker og jobber på Skøyen. Hun kjører elbil, og også hun rammes av de nye reglene fra tirsdag.

– Jeg har funnet en reisekompis, og vi har allerede prøvd å kjøre sammen. Det fungerte veldig fint. Hun jobber på Lysaker og slippes av der på vei innover, forteller Hobæk Ravsborg.

Hun tror samkjøring vil tvinge seg frem med voksende køer som følge av mer og mer trafikk.

– Dette blir en trend for alle de andre som sitter og «trøkker» på E18 også. Bare vent og se, mener hun.

I kveld (mandag) stenges det ene løpet i Forventer gigantiske køer Dermed vil all trafikk i området gå gjennom ett løp. Senere skal også Granfosstunnelen og andre tunneler i og rundt Oslo rehabiliteres.

LES MER: 

Forventer gigantiske køer

– Elbileiere må betale køavgift  

Les flere artikler