Skip to main content

Nye Borgen i støpeskjeen

GODT FREMMØTE: Rundt 100 personer i alle alder og fra mange kulturbakgrunner hadde møtt frem for å delta i Nærmiljøkonferansen på Borgen.

Skape fremtid. De neste månedene skal veikartfor hvordan Borgen-samfunnet skal utvikle seg i årene fremover legges. Prosjektleder Gyrid A. Mangersnes er både spent og optimistisk.

– Siden Borgen-prosjektet ble etablert har jeg blitt kjent med langt flere mennesker og grupper som virkelig vil være med å skape et fremtidig Borgen. Jeg er overbevist om at broene mellom de forskjellige miljøer og mennesker i området vil bli styrket i årene som kommer, sier hun.

LES OGSÅ: Ny rapport: Slik har Borgen blitt delt i to 

Tredje i rekken

Rundt 100 var samlet på den 3. nærmiljøkonferansen på Borgen onsdag kveld. Spesielt det somaliske miljøet har engasjert seg sterkt, og er aktive bidragsytere.

– Jeg må berømme dem. Blant annet var de først ute med å sende en solid kommentar til prosjektrapporten «Livet på Borgen». Helt klart at de vil bidra til et enda bedre nærmiljø der folk blir bedre kjent med hverandre, sier Mangersnes.

Innflyttere fra en rekke andre land er ikke like organisert og engasjert registrerer hun. Men tror kanskje det skyldes at de er mer integrert og ikke ser det samme behovet.

LES OGSÅ: Frp-leder slakter Borgen-rapport

LES OGSÅ: – Rapporten skulle ikke gi svarene 

Gode innspill

I workshopen ba vi om gode innspill på arbeidet vi skal gjøre sammen videre og hvordan vi skal bygge et godt Borgen-samfunn. Nå gleder jeg meg til å lese svarene, systematisere dem og trekke ut det som helt vil være gode råd for den jobben som skal gjøres videre denne våren, sier prosjektleder Gyrid A. Mangersnes.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.