Skip to main content

Ny strand og park kan bli ferdig ett år før planen

UTVIDES: I dag er Kadettangen en stor anleggsplass. Området utvides (rødt felt) og om et par år kan en ny strandpark stå klar.

Sommeren 2018 skulle den nye parken og stranden stå ferdig på Kadettangen. Nå fylles det så kjapt ut at det kan være klart ett år tidligere.

Lastebilene ruller jevnt og trutt inn på Kadettangen med stein og løsmasser fra den nye E16 tunnel som sprenges ut.

LES OGSÅ: Slik blir E16-tunellen laget, og derfor vokser Kadettangen

– Dersom fremdriften fortsetter slik den har gjort til nå, kan stranda og parken stå ferdig ett år tidligere enn lovet. Fremdriften har så langt vært litt foran skjema, det vil si at leverte steinmasser er litt mer enn planlagt. Skal prosjektet stå klart før tiden er det avhengig av raskere politiske vedtak, forteller prosjektleder Olog Big i Bærum kommune.

 

INTENS JOBBING: Olog Big (t.v.), Bendik Høgsås, Johan Kenneth Johansen og Espen Vogt på Kadettangen.

Hvert lass er på rundt 10 kubikk, så langt er det kjørt rundt 15.000 turer. En gravemaskinen løfter steinen ned i en liten lekter som trekkes ut i bukta og dumper massene i sjøen.

Fra 07 om morgen og frem til klokken 23 er det hektisk aktivitet på det som har vært en populær sandstrand og som nå skal forvandles til en større strandpark.

17 mål med nytt land, eller litt over to fotballbaner skal opp av sjøen.

LES OGSÅ: Tjente 7 mill. på utsettelse

Tre alternativer

Politikerne i Bærum får i løpet av kort tid tre alternativer for strand og park på bordet. De ulike forslagene har forskjellig kostnadsrammer.

Høsten 2013 ble det gjennomført et parallelloppdrag med tre utvalgte landskapsarkitekt-firmaer som viste ulike muligheter for den utfylte Kadettangen.

 

NY PARK: Stupetårn og utsiktspunkt, volleyballbaner, badeøyer, lagune og flere sandstrender er bare noe av det en ny park kan inneholde.

– Med bakgrunn i parallelloppdragene ble det utlyst et åpent anbud for prosjektering av «Sandvika fjordpark». Det var stor interesse fra aktuelle landskapsarkitektfirmaer, og Bar Bakke ble tildelt oppdraget. I disse dager jobbes det intensivt med arkitektfirmaet for å lage regionens mest attraktive strandpark. Prosjektledelsen ønsker å utarbeide ulike løsninger for Kadettangen med sikte på å kunne utvikle området over tid. Og målet vårt er å skape aktiviteter og opplevelser for alle aldersgrupper og hele Bærums befolkning, sier Big.

LES OGSÅ: Slik blir nye Kadettangen – etter 40.000 lastebillass med stein

Legger lag på lag

Med en nesten kirurgisk presisjon strør Bendik Høgsås og Johan Kenneth Johansen fra Agder Marine steinen utover i Sandviksbukta.

Fra en lekter, fylt med fin og knust stein, drysser de systematisk massene ut over det 17 mål store området. Fra en pc og GPS kan de til enhver tid se hvor steinen skal ut i sjøen.

– Vi skal fylle opp til en dybde på seks meter under vannspeilet, vi er ikke langt unna det nå. Når vi kommer dit er vårt oppdrag ferdig. Da vil massene som skal fylles ut i sjøen bli skjøvet ut fra land, forteller gutta som holder mottaksapparatet åpent fra klokken 07–23.

 

FYLLER OPP: En gravemaskin fyller opp lekteren med stein fra nye E16.

LES OGSÅ: Derfor felles trærne på Kadettangen

– Ja, det kan bli lange dager, men vi avspaserer og har fri annenhver uke, forteller Bendik og Kenneth.

Steinen som gutta legger ut ligger lagvis.

– Så langt er det lagt åtte lag.

Under steinen ligger det sand og vertikaldren.

 

FRA E16: Steinmassene som kjøres til Kadettangen kommer fra den nye Bjørnegårdstunnelen på nye E16. Til sammen skal det kjøres ut 40.000 billass.

Rundt hele området er det trukket ut en duk som skal hindre at forurenset vann spres videre i fjorden.

Bærum Sportsklubb fotballbaner, klubbhus og hall er ikke en del av prosjektet og skal ikke røres.

LES OGSÅ: Nye bydeler til Sandvika

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.