Skip to main content

Ny sommerrute på fjorden

Lørdag blir de første passasjerene ønsket velkommen om bord på den nye sommerruten til Vollen og Drøbak.

Da vil nemlig fylkesordfører Anette Solli (H) og Asker-ordfører Lene Conradi klippe snoren for den nye båtruten på Aker Brygge.

– Vi er meget godt fornøyd med at vi i samarbeid med Ruter har klart å få til en sommerrute på fjorden som både har ankomst på Fornebu og Vollen i sommersesongen, sier fylkesordfører Anette Solli i Akershus fylkeskommune i en pressemelding fra Fylkeskommunen.

LES OGSÅ: Se, her er Fornebu-båten!

– Godt samarbeid

Det er Destinasjon Vollen og næringslivet i Vollen som står bak initiativet til sommerruten. Dette ble fulgt opp av Akershus reiselivsråd og sammen med fylkeskommunen og Ruter ble det utarbeidet et forslag til ruteplan som nå gjennomføres. Sommerruta finansieres av Asker og Røyken kommune sammen med Akershus fylkeskommune. står det i pressemeldingen.

– Båtruten til Vollen er resultatet av et godt samarbeid der alle parter har vært villige til å bidra til løsningen, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter.

LES OGSÅ: Fiasko-start for Fornebubåten: 12 passasjerer i snitt per tur

– Et flott tilskudd

I løpet av tre timer stopper båten på Fornebu, Vollen, Slemmestad, Son, Drøbak, Oscarsborg og på Nesodden. Et eget opplevelseskart vil synliggjøre hva du kan se og oppleve langs ruten.

– Vi tror sommerruta blir et flott tilskudd for reiselivet i Oslofjord-regionen og for regionens egne innbyggere. Den gjør Oslofjorden mer attraktiv og tilgjengelig, sier Anette Solli.

Sommerruta er en 2-årig prøveordning. Den vil ha 3 avganger daglig i helgene fra 20. juni og frem til 16. august. Avgangene fra Aker Brygge er kl. 10.05, 13.05 og 16.35. Familierabatten gjør at man kan reise med inntil fire barn (eller hund) på en voksenbillett.

 

Les flere artikler