Skip to main content

Ny skolestreik for klimakrisen

SLUTTER IKKE: Selv med fravær fra skolen er det forventet at flere tusen går ut i streik fredag 24. mai.

Barn og unge mener at de ikke blir hørt av politikerne. Førstkommende fredag går de derfor igjen ut i skolestreik for klimaet.

For to måneder siden gikk 40.000 elever fra hele Norge ut i streik for å få politikerne til å ta mer ansvar i klimakampen. To måneder senere har Natur og Ungdom ikke sett noen tegn til endring i politikken, og melder om en ny skolestreik fredag 24. mai.

– Vi streiker for å vise at vi fortsatt mener det samme og at vi vil fortsette om det ikke blir gjort noe, forteller leder for NU i Asker og Bærum Johanne Paaske.

Hun synes det er skuffende og skummelt at politikerne ikke lytter til dem, men håper og tror at de en dag vil snu.

LES MER:

Tverrpolitisk trio ville ha hele kommunestyret til å si unnskyld til klimastreikende ungdom  

Ruters råd til klimastreikere som skal til Oslo:Ruters råd til klimastreikende som skal til Oslo fredag: - Beregn god tid  

Erklærer krisesituasjon

Skolestreikerne krever at det blir slutt på utvinningstillatelser til oljeindustrien og nye klimavennlige jobber, økning av det norske klimamålet og kutt av over halvparten norske utslipp inne 2030. De mener det må vises solidaritet med barn og unge i land som rammes av klimaendringene.

– Vi ønsker at det skal erklæres krisesituasjon for klimaet og miljøet. Det er den største katastrofen vi står overfor, sier hun.

Selv om Norge kanskje ikke ser effektene av klimaendringene nå, er det bare et spørsmål om tid.

Lavere oppmøte

Paaske forventer et lavere oppmøte denne gangen, men understreker at det ikke gjør denne streiken noe mindre viktig.

– Vi skal heller fokusere på at det var bra at så mange møtte opp forrige gang, og at mange fremdeles velger å bruke stemmen sin, understreker hun.

STREIK: Leder for Natur og Ungoms lokallag i Asker og Bærum, Johanne Paaske, sier at det er nødvendig å streike for klimaet. Her under tidligere skolestreik utenfor Stortinget.

Første gang du hører om skolestreiken? Les deg opp her:

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.