Skip to main content

Ny skole med kafé, studio og morgentrening

FARGERIK FEIRING: Rektor Mona Pünther kastet seg i dansen sammen med elevene under den offisielle åpningen av nye Landøya skole, som har vært i drift fra skolestart i høst. – Jeg er veldig stolt av skolen, men jeg klarer ikke peke å peke ut nøyaktig hva jeg synes er finest, sier rektor.

Kunstnerne Bjørn Ransve og Magne Furuholmen roste elevenes sang, musikk og dans under feiringen av nye Landøya ungdomsskole.

Med egenprodusert forestilling trollbandt elevene en fullsatt flerbrukshall på den nye skolen, som har en prislapp på 350 millioner.

– Ut ifra det kreative vi har sett her, så ser det ut som skolen ivaretar lek og kreativitet enda bedre nå, enn da barna mine gikk her for noen år siden, sa Furuholmen, før ordfører Lene Conradi avduket skulpturen hans: En ordsky bestående av bokstavene i «Landøya ungdomsskole».

SE BILDENE: Se nye Landøya skole og bilder fra åpningen  

Lek med ord

– Det handler om å leke med ord. Hva med «mulighet for asylsøknad» eller «gudløs kondomanalyse». Som kunstner og musiker vet jeg at det er avgjørende å leke for å være kreativ. Det var morsomt å se i sted at elever stoppet ved skulpturen og lette etter ord, sa Furuholmen

Elevene Frida Haavik og Sandra Stupan Krogsgård fikk æren av å holde snoren da Lene Conradi fant frem gullsaksen og åpnet det 9.500 kvadratmeter store bygget som kan huse opp til 540 elever fordelt på seks trinn. I dag er det foreløpig 350 elever som nyter godt av bygget som har såkalt passivhusstandard. 

– Gratulerer med verdens beste Landøya skole, sa Conradi, som selv er tidligere Landøya-elev. Hun ba elevene ta godt vare på skolen og på hverandre før hun siterte amerikanske John Cassis: «Det er hyggelig å være viktig, men det er viktigere å være hyggelig.»

 LES OGSÅ: Her er fremtidens skole

Musikkrom og studio

Elevene Elise Hotvedt (14) og Maja Bové Fjeld (14) forteller gjerne om det fine biblioteket, moderne musikkrom og studio, en kafé som betjenes på omgang av elever fra 9.- og 10.- trinn og trening med personlig trener hver morgen.

– Vi har også en oase der vi kan lese og vi har masse teknologisk utstyr. Klasserommene er også veldig fine, med toaletter rett ved, så vi ikke mister så mye tid, forteller Elise og Maja.

 

ORDSKY: Elevene Elise Hotvedt (14)(t.v.) og Maja Bové Fjeld (14) møtte Magne Furuholmen og Conradi under avdukingen.

Les også: Risenga-elevene flytter hjemmefra  

– Verkene kler hverandre

Nesøya-kunstner Bjørn Ransve avduket et geometrisk bilde i sort og hvitt. Det er 30 år gammelt, men har aldri vært stilt ut før. Kunstneren synes skolen var flott.

– Den er som et luksushotell. Det er nesten så man blir litt lei seg, fordi man ikke kan begynne på skolen igjen.

 

Avduket: Kunstner Bjørn Ransve og ordfører Lene Conradi avduket hans geometriske bilde.

Elise Hotvedt og Maja Bové Fjeld var til stede under avdukingen og likte det de så.

– De to kunstverkene er fine og kler hverandre. Samtidig har de et faglig innhold, med geometriske figurer og bokstaver, sier 14-årige Elise Hotvedt.

 

I kafeen: Elevene Christine Wasa (15) og Emma Hovda (14) serverte tapas til de fremmøtte gjestene og personale.
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.