Skip to main content

Ny prisrekord for liten leilighet i Asker

STOR PRIS: Leiligheten i Fredbos vei er liten. Salgsprisen ble imidlertid stor. FOTO:INVISO/ANDERS KJØNDAL

Tre budgivere kastet seg over den 41 m² store leiligheten i Fredbos vei i Asker. Det sørget for en kvadratmeterpris på 57.073 kroner og prisrekord i veien.

– Det er et godt salg, og både kjøper og selger er godt fornøyde, sier eiendomsmegler Kine Sætre i DNB Eiendom i Asker.

2-romsleiligheten ligger øverst i områdets eneste lavblokk, og ble lagt ut med en verditakst på 1,9 millioner. Før visning var det imidlertid lite som tydet på at leiligheten skulle sørge for ny prisrekord i veien og flere hundre tusen over takst.

– Det var lite henvendelser i forkant. Dette skyldes nok at prospektet i sin helhet ligger ute på nett og interessentene har anledning til å orientere seg godt før visning

LES OGSÅ: Denne leiligheten er trolig Bærums nest dyreste i sin klasse

440.000 kroner over takst

På visning dukket seks personer opp. Fem av dem skrev seg på liste og tre av disse endte opp i budrunden.

– Jeg fikk inntrykk av at alle tre var førstegangskjøpere, sier Sætre.

Det første budet var 100.000 kroner under takst, men det ble raskt klart at alle tre ønsket seg leiligheten, og var villige til å strekke seg langt.

– Det første budet kom 10.30 dagen etter visning, og det var mange og relativt store økninger i budene. Det gikk blant annet rett fra 1,8 millioner til 1,9 millioner, sier Sætre, og fortsetter:

– Bud ble gitt med gode frister. Vi brukte store deler av dagen og endte til slutt på 2.340.000 kroner. Alle de tre budgiverne var med helt til slutten, legger hun til.

LES OGSÅ: – Det ville overraske meg om vi ser en prisnedgang

– Tilbys for få leiligheter

Salget sørget for at den gamle prisrekorden på leiligheter i samme kategori i Fredbos vei ble slått med glans.

– Den forrige prisrekorden ble satt i november i fjor. Da ble en 55 m² leilighet solgt for 1.910.000 kroner, fastslår eiendomsmegleren.

Budstikka har de siste månedene skrevet om en rekke små leiligheter som har blitt solgt til langt over takst, både i Asker og Bærum. Kine Sætre er ikke overrasket.

– Det handler om tilbud og etterspørsel. Det tilbys for få leiligheter i denne kategorien. Jeg opplever at det er generelt stor etterspørsel etter små enheter, forteller hun.

LES OGSÅ: 3 solgte boliger ga prisrekord og én mill. over takst

74 m² til 100.000 kroner mer

Prisen som den lille 2-roms leiligheten oppnådde, sørget for at prishoppet opp til de store leilighetene i samme vei ikke er så stort lenger.

– For kort tid siden gikk de store leilighetene i Fredbos vei for samme pris som denne gikk for, sier eiendomsmegleren.

LES OGSÅ: – 470.000 kroner over takst er ganske vanvittig

Og selv om flere av de aller største leilighetene går for litt mer, så er det fullt mulig å få en leilighet på nesten dobbel størrelse til nesten samme pris som den 41 m² store leiligheten ble solgt for.

– I juni ble en 74 m² stor leilighet solgt i samme vei. Den hadde en verditakst på 2,3 millioner og gikk for 2.450.000 kroner, avslutter hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.