Skip to main content

Ny millionsmell for tidligere eier av Risenga barnehage

NY SMELL: De tidligere eierne av Risenga barnehage, Seraphin AS, har også fått et millionkrav mot seg etter tilsyn av en barnehage de drev i Halden.
NY SMELL: De tidligere eierne av Risenga barnehage, Seraphin AS, har også fått et millionkrav mot seg etter tilsyn av en barnehage de drev i Halden.

Det ble åpnet tilsynssak mot alle tre barnehagene selskapet Seraphin AS eide i Asker, Oslo og Østfold. Onsdag ble det klart at selskapet må tilbakebetale millionbeløp også for driften av en barnehage i Halden.

Søkelyset ble for alvor rettet mot morselskapet til Risenga barnehage, Seraphin AS, etter at Budstikka beskrev hvordan foreldre til barn i For mange barn og millionlån i Asker-barnehage sommeren 2017.

I november samme år Fylkesmannen åpner tilsyn mot barnehage . I januar 2018 konkluderte tilsynet med at barnehagen måtte Må betale tilbake 330.000 kroner til barnehage etter at morselskapet hadde avkrevd for høy husleie.

LES SAKENE OM RISENGA BARNEHAGE:

I kjølvannet av Risenga-saken, ble det også åpnet tilsynssak mot Seraphins barnehage i Oslo, Torshovhagen barnehage. Det endte med en knusende konklusjon etter at det ble funnet en rekke kritikkverdige forhold knyttet til barnehagens økonomiske styring. Seraphin fikk i denne saken et Barnehage må betale tilbake 5,4 millioner kroner .

Selskapets tredje barnehage, Klengstua barnehage i Halden, fikk også en tilsynssak rettet mot seg på bakgrunn av konklusjonen fra Risenga og Torshovhagen.

Onsdag kom konklusjonen fra Halden kommune: De retter et samlet krav på nesten 2,8 millioner kroner.

Det var Halden Arbeiderblad (ekstern lenke) som først omtalte dette onsdag.

Kommunens begrunnelse for kravet er at barnehagens tidligere eiere i Seraphin både har betalt ut for høy lønn og godtgjøring samt for høy husleie til seg selv. Kravet kan klages inn til fylkesmannen i Østfold innen tre uker.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.