Skip to main content

Ny kirkesjef: – Jeg håper å bidra til en utadvendt og inkluderende Asker-kirke

ÅPEN DØR: John Grimsby har ambisjoner om at kirkedøra skal være høy og vid under hans ledelse. – Kirken skal være inviterende og inkluderende, sier han.
ÅPEN DØR: John Grimsby har ambisjoner om at kirkedøra skal være høy og vid under hans ledelse. – Kirken skal være inviterende og inkluderende, sier han.

Askers nye kirkesjef kommer ikke til jobben med utestemme eller ferdigtenkte fanesaker. Men han er ikke fremmed for at Asker-kirken kan følge nye spor i årene som kommer.

John Grimsby (58) har bare bodd ett år i Asker, men på den tiden har han samlet nok inntrykk av både mennesker og kirkeliv til at han ønsket jobben som kirkesjef. Søknaden ble til intervju, og 1. desember inntar han sitt nye kontor.

– Årsaken til at jeg søkte handler om kombinasjonen kirke og ledelse. Denne jobben gir en mulighet til å påvirke og bygge kirken som lokal kirke i Asker. Jeg ønsker å bidra til en høyreist og utadvendt kirke i lokalsamfunnet, sier Grimsby.

– Jeg er selvfølgelig spent, men gleder meg veldig til å bli kjent med Asker-kirken. Jeg har et bestemt inntrykk av at folk er glad i kirkene sine, supplerer 58-åringen som opprinnelig er fra Gjøvik.

LES OGSÅ: Janecke og Mostapha sa ja uten hjelp fra presten

Han er utdannet teolog, og jobber i dag blant annet som prest ved Ila fengsel og forvaringsanstalt i tillegg til konsulentvirksomhet innen krisehjelp, kriseledelse og organisasjonsutvikling. Men kirken har vært en del av ham hele livet.

Ta vare på tradisjon og arv

– Jeg er ikke ukjent med utfordringene i kirken, men kjenner også mulighetene. Kirken skal være en støtte og et positivt bidrag i folks hverdag, sier Grimsby.

 

BEVEGELSE: – Vi skal tenke i og følge de sporene vi følger i dag, men kanskje også noen nye, forteller Askers nye kirkesjef.
BEVEGELSE: – Vi skal tenke i og følge de sporene vi følger i dag, men kanskje også noen nye, forteller Askers nye kirkesjef.

Det er få dager siden han fikk jobben, og Grimsby har derfor ikke rukket å lage seg en liste med hva han skal prioritere fra inngangen til årets siste måned. Skjønt, en slik liste er det ikke sikkert han lager uansett.

– Jeg kommer ikke inn med utestemme eller et fastspikret program. Oppgaven min er å få alle ulike ledd og ressurser vi har i en åpen og inkluderende kirke til å fungere sammen. Vi skal tenke i og følge de sporene vi følger i dag, men kanskje også noen nye, sier Grimsby og nevner kirkens omsorgsarbeid, diakoni, som et viktig område.

– Ingenting blir radikalt annerledes. Ved siden av å tenke nytt, skal vi ta vare på den tradisjon og arv vi forvalter. Men ledelse er å påvirke, og jeg håper å få være med på å påvirke, fortsetter Grimsby, og legger trykk på «få være med på».

Samspill

Fra desember skal han besøke kirkene og menighetene i Asker, for på den måten gjøre seg bedre kjent med hele Asker-kirken. Grimsby skal også følge tett arbeidet med å forberede sammenslåingen med Røyken og Hurum kommuner. Fra 1. januar 2020 blir han kirkesjef i nye Asker.

– Jeg skal lytte meg frem til hva det er vi har av menneskelige ressurser og hvordan vi kan bli vårt beste sammen. Samspillet er mitt oppdrag, og én pluss én kan bli mer enn to hvis flere bidrar i samme retning, sier John Grimsby.

LES OGSÅ: Denne menigheten markerer jubileum med å «ta en Luther»

Den retningen er ikke hugget i stein eller pekt ut, men den kommende kirkesjefen har sine tanker.

– Kirken skal være inviterende og inkluderende. Grunntanken min er at kirken blir til hver dag i møte med folk, der folk er. Kirken er et gammelt hus – men i arbeidsformer skal vi også våge å tenke nytt, hvis det er det som skal til for å fylle vårt oppdrag. Heller ikke i kirken trenger vi å gjøre alt på samme måte i dag som vi alltid har gjort, sier Grimsby.

– Asker-kirken skal være til stede og synlig – ikke bare som kirkespir, men i menneskers liv. Kirkedøra skal være høy og vid, Dette kan fort bli en festtale, men jeg er opptatt av at kirken blir til i møtet med mennesker. Der hviler det et stort ansvar på oss, sier John Grimsby, Askers nye kirkesjef.

FIKK DU MED DEG DENNE?: Løse hunder tisser på graver

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.