Skip to main content

Ny festival på trappene i Asker

FESTIVALSTYRET: Bjørn Simensen, Øystein Skree og Kristin Lunde gleder seg til festival.
FESTIVALSTYRET: Bjørn Simensen, Øystein Skree og Kristin Lunde gleder seg til festival.

Tre ildsjeler jobber for en kammermusikkfestival i Asker.

– Det skal være en festival på lik linje med Risør og Oslo, men med lokale, profesjonelle musikere, forklarer Kristin Lunde, pianist og leder for festivalen.

Sammen med Bjørn Simensen, tidligere operasjef, Øystein Skree fra operakoret, frilansoperasanger Brigitte Christensen og fiolinist i operaorkesteret Bjørn Bryn Pettersen danner hun styret til den helt ferske stiftelsen. Torsdag kveld denne uken hadde de et stiftelsesmøte i Asker kulturhus.

Festivalen ligger i startgropa, men er satt på kalenderen 7.–9. november 2014.

LES OGSÅ:Vil ha musikkfestival på Hvalstrand

– Vi vil gjerne ha tak i de lokale musikerne, vi ønsker at de skal få lage konserter i hjembygda si. Samtidig ønsker vi oss også musikere fra andre steder, men stammen skal være lokal, sier Lunde.

Festivalen kom i stand etter styrets ønske om å gi et klassisk musikktilbud til innbyggere i Asker med en litt ny og lokal vri.

Kommunen positiv

– Kommunen har vært veldig positive til dette. Nå starter prosessen med å søke kommunen og andre instanser om midler. Om det er noen som kunne tenke seg å være med, eller sponse, så tar vi dem imot med åpne armer, både privatpersoner eller bedrifter, sier Lunde.

– Vi er veldig positive til initiativet og tror en kammermusikkfestival er et godt utgangspunkt for å løfte klassisk musikk i Asker, sier Ragnar Sand Fuglum, direktør for kultur i Asker kommune.

LES OGSÅ: Planlegger Hvalstrandfestival

– Det vil være naturlig for kommunen å støtte initiativet økonomisk, sier han.

Ordfører Lene Conradi syntes umiddelbart at ideen var god.

– Jeg syntes det var verdt å forfølge og fikk i stand et møte med direktøren for kultur- og fagadministrasjonen, som også tente på ideen. Det er veldig hyggelig å se at ideen tar form og at vi kan få et slikt arrangement i Asker. Jeg vil følge engasjementet spent videre, sier hun.

LES OGSÅ: Sjøen er for alle

Også kulturhussjefen gleder seg over muligheten for en kammermusikkfestival.

– Jeg ønsker festivalen velkommen, og arrangørene lykke til med arbeidet. Jeg gleder meg til resultatet, sier Live Gulsrud, sjef for Asker kulturhus.

Vil ha med unge musikere

Siden de er i startfasen, har de ingen på plakaten, først må alt papirarbeidet komme i orden.

– Vi ønsker kontakt med ungdom i Asker som studerer musikk. De vil vi gjerne ha med, avslutter Lunde.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.