Skip to main content

NRK: Oslo vil skrinlegge ny E18 mellom Lysaker og Ramstadsletta

E18 KØ BLOMMENHOLM - HØVIK

Til gjengjeld skal Miljøpartiet De Grønne være villig til å godta tunnel forbi Sandvika.

Kilder i forhandlingene sier til NRK at de er svært nær enighet både når det gjelder bompengeinnkreving og hvilke prosjekter som skal prioriteres. Det er imidlertid ett unntak; E18 gjennom Asker og Bærum, skriver NRK.

Arbeiderpartiet skal ha lansert et kompromiss:

Det går ut på å droppe strekningen Lysaker - Ramstadsletta. Det er den delen av prosjektet som ligger nærmest i tid og allerede er en del av Nasjonal Transportplan.

«Vi er nå dypt inne i forhandlingene. Jeg opplever at det er konstruktiv tone. Utover det har jeg ingen kommentar.», skriver Arbeiderpartiets Andreas Hasle til NRK.

LES OGSÅ: Elbilbølgen svekker miljøargument for ny E18

Byrådet står bak

Ifølge NRK stiller byrådet seg bak utspillet. Kilder i byrådet påpeker at et nei til utbyggingen nærmest Oslo, men ja til tunnel forbi Sandvika vil være i tråd med byrådserklæringen.

LES OGSÅ: – Trøbbel for E18-finansiering hvis ikke det blir enighet om Oslopakke 3

Slutten for Fornebubanen

– Jeg synes dette er en dårlig løsning, for du får ikke løst hverken Fornebu-adkomst eller Lysaker som knutepunkt, sier fylkesordfører i Akershus, Anette Solli (H), til NRK. Hun er blant dem som ble oppringt av Andreas Halse.

Ifølge henne er den manglende Fornebu-avkjøringen spesielt dramatisk fordi det vil hindre videre utbygging på Fornebu og redusere grunneierbidragene som skal finansiere til Fornebubanen. Det vil ifølge Solli bety slutten for banen.

Les flere artikler