Skip to main content

NRK: Oslo vil skrinlegge ny E18 mellom Lysaker og Ramstadsletta

E18 KØ BLOMMENHOLM - HØVIK

Til gjengjeld skal Miljøpartiet De Grønne være villig til å godta tunnel forbi Sandvika.

Kilder i forhandlingene sier til NRK at de er svært nær enighet både når det gjelder bompengeinnkreving og hvilke prosjekter som skal prioriteres. Det er imidlertid ett unntak; E18 gjennom Asker og Bærum, skriver NRK.

Arbeiderpartiet skal ha lansert et kompromiss:

Det går ut på å droppe strekningen Lysaker - Ramstadsletta. Det er den delen av prosjektet som ligger nærmest i tid og allerede er en del av Nasjonal Transportplan.

«Vi er nå dypt inne i forhandlingene. Jeg opplever at det er konstruktiv tone. Utover det har jeg ingen kommentar.», skriver Arbeiderpartiets Andreas Hasle til NRK.

LES OGSÅ: Elbilbølgen svekker miljøargument for ny E18

Byrådet står bak

Ifølge NRK stiller byrådet seg bak utspillet. Kilder i byrådet påpeker at et nei til utbyggingen nærmest Oslo, men ja til tunnel forbi Sandvika vil være i tråd med byrådserklæringen.

LES OGSÅ: – Trøbbel for E18-finansiering hvis ikke det blir enighet om Oslopakke 3

Slutten for Fornebubanen

– Jeg synes dette er en dårlig løsning, for du får ikke løst hverken Fornebu-adkomst eller Lysaker som knutepunkt, sier fylkesordfører i Akershus, Anette Solli (H), til NRK. Hun er blant dem som ble oppringt av Andreas Halse.

Ifølge henne er den manglende Fornebu-avkjøringen spesielt dramatisk fordi det vil hindre videre utbygging på Fornebu og redusere grunneierbidragene som skal finansiere til Fornebubanen. Det vil ifølge Solli bety slutten for banen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.