Skip to main content

Nøster opp påskevottmysterium på nett

FOR ALLE: Man må ikke være øvet i strikking for å delta, forsikrer Nina Granlund Sæther.

Tredje året på rad har Nina Granlund Sæther laget sitt eget mønstermysterium for strikkere på Facebook. I fjor skal det ha vært nesten 600 som deltok.

– Det er et mysterium i seks deler, forklarer Granlund Sæther, om påskens hjemmelagde begivenhet.

Strikkedesigneren, som har sin egen strikkegruppe på Facebook deler hver dag i påsken en liten bit av en oppskrift til votter. Ideen ble lansert for første gang i 2015, da som et adventsmysterium.

– Det slo an allerede den gang, men rett før jul er det jo ofte veldig travelt. Derfor fant jeg ut at påske er en bedre tid å gjøre det på, sier Granlund Sæther.

Lager mønster selv

De to foregående årene har hun delt oppskrift på strømper, men i år blir det votter.

MYSTERIET VOKSER: Bente Foss Gentile fra Høvik er en av dem som strikker i takt denne påsken. Her er de to første delene ferdig strikket, og i dag kom den tredje.

Palmesøndag ble den første delen av årets strikkeoppskrift lagt ut. Bare noen timere senere var kommentarfeltet fylt av strikkere som diskuterte maskestørrelser, garntyper og pinner.

«Påskens høydepunkt» for meg, skriver en av strikkerne på siden. «Kjempeartig å få litt mønster hver dag, og ikke vite hvordan votten blir», skriver en annen.

– Jeg lager mønsteret selv, og det skal være litt spesielt. Ingen skal vite hvordan det blir til slutt. Det eneste man får vite på forhånd er hva slags garn og pinner man trenger, sier Granlund Sæther.

Ny del av mønsteret blir lagt ut til fast tid, hver morgen. Da er det mange som sitter klare allerede.

– Da jeg forsov jeg meg en morgen i fjor kom det mange henvendelser, sier Granlund Sæther.

Sæther er også kjent for sine mange Asker-inspirerte strikkemønstre.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.