Skip to main content

Norsk Folkehjelp skal drive nytt asylmottak på Lysaker

FLYTTER INN: Etter planen flytter de første asylsøkerne inn på det nye mottaket i kontorbygget i Philip Pedersens vei på Lysaker i løpet av noen få dager.
FLYTTER INN: Etter planen flytter de første asylsøkerne inn på det nye mottaket i kontorbygget i Philip Pedersens vei på Lysaker i løpet av noen få dager.

Neste uke flytter det trolig inn asylsøkere i det nye mottaket rett ved E18.

Ombyggingen av forretningsbygget i Philip Pedersens vei på Lysaker pågår for fullt. Etter planene skulle de første asylsøkeren ha flyttet inn mandag 11. januar, men dette kan drøye noe.

– Tirsdag ble det undertegnet en formell overtagelse av eiendommen og det er klart at det er Norsk Folkehjelp som skal drive mottaket. Det er gjenstår fremdeles en del arbeider innvendig i bygget før vi kan ta imot de første asylsøkerne. Det er lite trolig at det åpner mandag, det kan drøye noen dager ut i neste uke, forteller seksjonssjef Knut Berntsen i Region- og Mottaksavdelingen i Utlendingsdirektoratet (UDI).

LES MER: Tilbyr asylmottak rett ved skytebane

Blir en mellomting

Hvor mange asylsøkere som blir plassert på et nye mottaket er ennå ikke helt klart, UDI har tidligere sagt at det skal være plass til 550–600 asylsøkere.

– Hvordan type mottak blir det?

– Det vil bli en type transittmottak, det vil ikke være mulig å lage egen mat på stedet så de som kommer dit vil være der i begrenset tid, men det kan være at noen blir der i lengre tid, sier Berntsen til Budstikka.

Mottaket betyr at det blir en mellomting mellom akutt- og vanlig mottak, omtrent som et transittmottak, med en tenkt oppholdstid på ca. tre måneder.

LES OGSÅ:

Godkjent bruksendring

Bærum kommune mottok godtok SJ arkitektens søknad om bruksendring av bygget på nærmere 6.000 kvadratmeter i midten av desember. Tillatelsen gjelder frem til 18. juni i år.

Ifølge søknaden egner bygget seg godt til midlertidig mottak. I byggets første etasje vil det være plass til 20–30 ansatte som vil være knyttet til mottaket. I denne etasjen vil det også være en kantine og spiserom. Det gjøres også plass til et helsesenter.

I de øvrige etasjer er det cellekontorer som lett kan gjøres om til værelser, store kontorer bygges om til rom for familier.

Fellesområder mellom værelsene blir sosiale soner. I underetasjen blir det WC-er og dusjer.

Mottaket ligger få hundre meter fra Lysaker barneskole og helt inntil undergangen som mange skolebarn bruker daglig. Det har fått skolesjef Siv Herikstad til å love vakthold på stedet.

LES MER: Midlertidige asylmottak

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.