Skip to main content

Noen enkle tips for å unngå stressbulking

BULKET BIL PÅ BEKKESTUA
MARIT RABBE
BULKET BIL PÅ BEKKESTUA MARIT RABBE

På Black Friday forventes det mange folk og ikke minst mange biler til parkeringsplasser og parkeringshus. Noen få enkle tips kan hjelpe deg til å unngå bulking.

Den store bulkedagen, 22 desember, har fått en lillebror eller lillesøster. Fredagen blir for mange brukt til handel, ofte med bil, og gjerne på steder der det finnes parkeringshus. Tallene til forsikringsselskapene taler for seg. Vi bulker mer også denne dagen.

- Dette er en lightversjon av den store bulkedagen som er 22 desember, sier Bjarne Rysstad, kommunikasjonssjef i Gjensidige Forsikring.

Video: Slik unngår du stressbulking

På fredag vil sannsynligvis pilene for småskader på nytt peke oppover, men små enkle grep kan hjelpe bilistene:

- Det er ikke mange som tenker på at det er lurt å rygge bilen på plass. Da kan man unngå farlige situasjoner når man skal ut fra parkeringsplassen. Kanskje har det blitt mørkt og trangere om plassen når man skal hjem, og da er det mye tryggere å kunne kjøre bilen ut uten å rygge.

- I tillegg er det viktig at ruter ikke er isete eller igjendugget når man kjører. Hastverk lønner seg ikke, sier Rysstad.

Les også: - Stoler ikke på folks samvittighet

Les også: I dag er den store bulkedagen

Typiske skader

Som regel er det ikke snakk om de mest alvorlige hendelsene under slike omstendigheter, men bryderiet og kostnadene kan alike vel bli betydlige:

- Det er oftest snakk om knuste speil, riper og bulker, men det skaper heftelser og koster tid og penger for den enkelte. I verste fall  kan det oppstå alvorlige hendelser også, sier Rysstad.

Les også: Fikk hjelp til å spore opp bulkesynder

Ekstra bemanning på Storsenteret

I forbindelse med Black Friday, vil Sandvika Storsenter bemanne med ekstra personell for å hjelpe billistene trygt på plass:

- Det er enkelte dager i året, når vi forventer mange biler, at vi kaller inn ekstra mannskaper til å styre trafikkflyten, sier senterleder Kathrine Stensrud Ingerø.

- Vi har opparbeidet oss mye erfaring med bruk av parkeringshjelp og vil jobbe for at alle kommer seg inn og ut enkelt og greit, avslutter hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.