Skip to main content

Nina (21) til topps med «Tankekjør»

– Det er godt å vite at jeg hjelper noen, sier Nina Emilie Ørbech. 21-åringens blogg om hverdagen med bipolar lidelse er kåret til årets blogg i Asker og Bærum. FOTO: ULF HANSEN
– Det er godt å vite at jeg hjelper noen, sier Nina Emilie Ørbech. 21-åringens blogg om hverdagen med bipolar lidelse er kåret til årets blogg i Asker og Bærum. FOTO: ULF HANSEN

Juryen mener Nina Emilie Ørbech (21) fra Heggedal skriver en modig blogg som bidrar til større åpenhet og mer innsikt rundt psykiske lidelser.

– Så gøy. Det er jo helt fantastisk, utbryter 21-åringen når hun får vite at hun er kåret til årets blogger i Asker og Bærum.

LES OGSÅ: Slik vurderer juryen vinnerne

Bloggen hennes «Tankekjør» handler om hverdagen med en bipolar lidelse og ble startet etter et opphold på Blakstad psykiatriske sykehus. Heggedals-jenta er i dag bosatt på Bekkestua, der hun også jobber i matbutikk.

– Gjennom konkurransen har jeg fått mange flere lesere og masse tilbakemeldinger. Det viktigste er at jeg når ut til flere. Dette er bare dødskult, smiler hun.

Vanskelig avgjørelse

115 bloggere med et vidt spekter av temaer var med i konkurransen. Juryen uttaler at avgjørelsen var vanskelig.

«Juryen har hatt en stor utfordring i kåringen av Årets blogger i Asker og Bærum. En rekke kriterier har vært diskutert: kvaliteten på selve blogginnleggene, antall kommentarer, bloggerens egen synlighet i kommentarfeltet, evne til å sette dagsorden og bloggerens oppslutning i lesernes avstemning.

Noen bloggere har scoret stort i avstemningen, andre har i større grad oppfylt kravene til det juryen har sett etter i jakten på den beste bloggeren. Diskusjonene før vinneren ble kåret var svært engasjerte, ettersom jurymedlemmene hadde ulike favoritter med inn i finalen i tillegg til leserstemmene.»

Les juryens vurdering av de premierte her

Spørsmålene strømmer inn

Juryen mener Ørbech bidrar til større åpenhet og innsikt.

– I det siste har jeg fått så mange spørsmål at tiden har gått med til å svare på dem, ikke skrive så mye om meg selv. Men det har vært viktige spørsmål, fremhever hun.

– Har du kompetanse til å svare på alt?

– Nei, jeg påpeker at jeg svarer ut fra egne erfaringer og meninger. Jeg kan gi noen enkle råd, men oppfordrer også til å oppsøke hjelp og veileder dem videre. Jeg kan ikke være psykolog, svarer Ørbech.

Selv begynte hun hos psykolog allerede som niåring. Da hun var 19, fikk hun diagnosen bipolar lidelse.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

Ikke akkurat rosablogger

Kristin Oudmayer er forfatter og står bak bloggen «A Curly Life», som kom på andreplass. Her skriver hun om mobbing, barns rettigheter og temaer relatert til jobben i Unicef.

– Jeg skriver om temaer folk kan relatere seg til, men der det er vanskelig å finne ordene selv. Jeg prøver å skrive om ting som berører hjertene til folk, sier Oudmayer.

Hun tror samfunnsbloggerne vil komme på banen i langt større grad nå fremover.

– Rosabloggerne har bare vært en introduksjon til bloggingen. Jeg tror vi bare har sett begynnelsen, og at særlig politiske blogger vil komme i mye større grad, sier Oudmayer.

«Mattelærer’n» heter bloggen til Simen Spurkland, som kom på tredjeplass.

– Jeg hadde vel janteloven litt i tankene da jeg meldte meg på, men trafikken på bloggen har økt betraktelig etter at jeg ble med. Nå tror jeg at jeg har noe å komme med, sier Spurkland.

Se også disse bloggportrettene:

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.