Stanset ruset sjåfør på fjordisen ved Nesøya

FAST I ISEN: Bilturen endte noen meter utenfor land da det ene bakhjulet gravde seg ned, og et av forhjulene henger i løse luften for bilen har kjørt på en stor stein.

FAST I ISEN: Bilturen endte noen meter utenfor land da det ene bakhjulet gravde seg ned, og et av forhjulene henger i løse luften for bilen har kjørt på en stor stein. Foto:

En kvinnelig sjåfør er pågrepet etter at hun kjørte ut på fjordisen utenfor Nesøya i Asker tirsdag kveld.

DEL

Politiet fikk melding i 22.30-tiden fra en kvinne i Taglugnveien om at vedkommende trodde hun hadde stanset en bil hvor føreren kunne være ruset. Sjåføren klarte imidlertid å kjøre videre.

Like etterpå kom en melding fra en annen innringer om at det kjørte en bil ute på fjordisen utenfor Nesøya, ved den delen av øya som ligger mot Borøya. Dette viste seg å være samme sjåfør og bil som var forsøkt stanset like før.

– Det er en kvinnelig sjåfør født i 1983. Hun er pågrepet, og vi har tatt beslag i litt narkotika, sier operasjonsleder Tora Jordan i politiet.

Blodprøve på legevakten

Operasjonslederen vet ikke bakgrunnen for hvorfor kvinnen kjørte ut på isen. Kjøreturen endte noen meter ute på fjorden. Bilføreren er i 23-tiden på vei til politistasjonen på Kjørbo hvor det skal foretas en sjekk for å se om man finner mer narkotika på henne. Deretter skal hun kjøres til legevakten for å avgi en blodprøve.

Siden man antok at det kunne være flere personer i bilen, ble også brannvesnet og ambulanse kalt ut til stedet.

Klokken 23 melder politiet at en bergingsbil er på stedet, og skal trekke bilen vekk fra isen.

PROMILLELOGGEN: Disse sjåførene ruskjører i Asker og Bærum

VIPPER PÅ STEIN: Slik forlot føreren bilen.

VIPPER PÅ STEIN: Slik forlot føreren bilen. Foto:

Artikkeltags