Skip to main content

Nektet adgang til lekebutikken

SINT: Blinde Jørn Engebretsen med førerhunden Wasa ble nektet adgang til Brio leketøysbutikk på Bekkestua, fordi barn kunne bli skremt av hunden. ALLE FOTO: SONIA JENSEN
SINT: Blinde Jørn Engebretsen med førerhunden Wasa ble nektet adgang til Brio leketøysbutikk på Bekkestua, fordi barn kunne bli skremt av hunden. ALLE FOTO: SONIA JENSEN

Blinde Jørn Engebretsen ble nektet adgang til Brio på Bekkestua med førerhunden sin. - Føler meg diskriminert, sier Bærums Verk-mannen.

Engebretsen, som har vært blind de siste ti årene, får god hjelp av blindehunden Wasa. Han betegner hunden som sine "nye øyne", og har bare hatt positive opplevelser inntil han oppsøkte leketøysbutikken Brio på Bekkestua denne uken.

- Jeg fikk beskjed om at hunden var uønsket. Små barn kunne bli redde. Dette er bare tull. Hunden er spesialtrent og har aldri skremt noen før. Men jeg hadde med min lille nevø, så jeg ville ikke lage bråk. Han ble veldig skuffet fordi jeg hadde lovet at vi skulle kjøpe leker!

Hva mener du? Si din mening!

Lovstridig

Engebretsen argumenterte med at han var blind, og at hunden er spesialtrent førerhund. Samtidig viste han identitetskort. Her gjengis næringsmiddelhygieneforskriftens paragraf 27, hvor det står med fete typer at det ulovlig å nekte ham og hunden adgang. Men ifølge Engebretsen ble innehaveren så irritert at han nektet å se på ID-kortet.

Jørn Engebretsen sier han ble rasende og nevøen ble lei seg da de ble nektet adgang til leketøysbutikken, men fikk etter hvert entre butikken da det ikke var noen andre kunder i lokalene. Innehaveren har avslått å kommentere saken overfor Budstikka, fordi han mener han har ordnet opp med mannen.

Føler seg diskriminert

- Jeg føler meg veldig diskriminert. Og det vil jeg ikke ha noe av. Jeg vil ferdes og leve normalt som alle andre, selv om jeg har "øyne på fire bein". Jeg har hatt syv fine år med førerhund, sier Engebretsen, som vil fortelle historien via Budstikka i håp om at andre skal unngå tilsvarende.

- Du føler det veldig synlig og merkelig med førerhund. Negative opplevelser kan føre til at folk holder seg hjemme. Det vil jeg ikke at andre skal oppleve, sier mannen som også har orientert nærpolitiet om opplevelsen. Den eneste som er fornøyd, er fireåringen, som fikk et flott fly av legoklosser.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.