Skip to main content

Nekter underslag på 9,2 mill. fra døende samboer

FORSVARER: Advokat Nadia Christina Hall forsvarer den 60-årige Bærums-kvinnen som er tiltalt for underslag mot samboeren. FOTO: KARL BRAANAAS

Eks-samboeren nekter for å ha underslått nesten 10 millioner kroner fra sin døende mann.

Rettssaken mot kvinnen (60) fra Bærum startet i Asker og Bærum tingrett mandag morgen. I forkant slår forsvarer Nadia Christina Hall fast at kvinnen er klar på at hun ikke har gjort noe galt.

– Hun erkjenner ingen ting. Dette er en ren arvetvist, og har ikke noe med en straffesak å gjøre, sier forsvarer Hall til Budstikka.

LES OGSÅ: Skal ha tatt 9,2 mill. fra samboeren

Alvorlig tiltale

Dette er påtalemyndigheten ikke enig i, og de har tiltalt 60-åringen fra Bærum for grovt underslag av hele 9,2 millioner kroner.

Samboeren døde fredag 13. januar i fjor.

I løpet av de siste fem dagene før han døde skal kvinnen ha overført pengene til kvinnens konto i DNB via nettbank som hun hadde tilgang til.

Et mindre beløp gikk til å nedbetale gjeld, og hun skal også ha økt kreditten med 300.000 på et rammelån de to hadde sammen. Dette skal ha skjedd to uker etter at mannen døde.

Det er satt av fire dager i tingretten til saken.

Der vil tingrettsdommer Cecilie Walnum og hennes meddommere få høre politirevisor Gina Kjendlie og spesialetterforsker Elin Esbesen som partssakkyndige vitner for påtalemyndigheten.

LES OGSÅ: Bedrageridømt startet selskap fra fengsel med moren som stråkvinne

I alt fire vitner

Den avdøde mannens to sønner er mannens livsarvinger og har overtatt det som er igjen av boet etter sin far. Disse skal også vitne.

Det samme skal to kvinner som skal forklare om forhold rundt et testamente som er datert 7. november 2016.

I tillegg til straff for grovt underslag risikerer kvinnen å måtte betale erstatning til mannens to sønner, og til å få beløpene inndratt.

Det er statsadvokat Marit Helene Evjemo som har tatt ut tiltalen, men politiadvokat Knut Skavang er møtende aktor i retten.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.