Skip to main content

Nei til jorde-bygging

I sommer sa Høyres Gisle Bjugn, Terje Hegge og Morten Skauge nei til Avløs-utbygging. Nå sier partiet også nei til utbygging på Løken gård ved Kolsås.

Bærum Høyre sier blankt nei til boligbygging på jordene til Avløs gård og Løken gård ved Kolsås.

På jordene til Løken gård rett ved Kolsås senter har rådmannen skissert muligheten for 1.000-1.500 nye boliger.

Det samme antallet har rådmannen foreslått på jordene til Avløs gård.

Bærum Høyre mener begge forslagene er helt på jordet. I formannskapet onsdag ville partiet ta byggeområdene helt ut av forslaget til ny arealdel for kommuneplanen. Og det før innbyggerne har sagt sin mening.

– Når vi nå har tatt ut Avløs og Løken er det fordi vi vil signalisere at dette er ikke aktuell politikk. Der har vi gjort oss opp en oppfatning. Vi bruker det politiske handlingsrommet vi har fått av velgerne til å sette jordvernet først, sa Høyres gruppeleder Bjørn Røtnes.

LES OGSÅ: Vil bygge ned jordene med inntil 19.200 boliger

Vil høre din mening

Høyres bastante holdning fikk Aps representanter til å tenne. De mente Høyre i stedet burde legge øret til jorden før partiet konkluderer om hvor de fremtidige boligene i Bærum bør ligge.

LES OGSÅ: - Horribelt å bygge ned dyrket mark

– Jord mot boliger er et vanskelig dilemma. Skal vi sørge for matproduksjon på Avløs eller sørge for fortetting langs kollektivtilbud. Vi i Ap vil i det minste høre innbyggernes syn på dette, sa Aps Marianne Rieber-Mohn.

Anket til kommunestyret

Da Høyre ikke lot seg rokke, anket Ap saken inn for kommunestyret. Dermed må kommunestyret sile forslagene før kommuneplanens arealdel kan sendes ut på høring.

LES OGSÅ: Utbyggere: – Bærum må doble boligbyggingen

Totalt legger planen opp til 13.300-19.800 nye boliger innen år 2030, med et måltall om 600 nye boliger i året. Størstedelen (5.000-7.500) skal komme på Fornebu.

LES OGSÅ: Vil spare grøntområdene mot boligbygging

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.