Obos med container-park på prøve på Fornebu

Frir til publikum: Det er folk flest på Fornebu som skal ønskes velkommen i containerne Obos har satt opp. Obos ønsker å  finne ut hva folk liker å oppleve på gateplan. «Punkt» har Obos kalt plassen med containere.FOTO: DRONEFOTO/Obos

Frir til publikum: Det er folk flest på Fornebu som skal ønskes velkommen i containerne Obos har satt opp. Obos ønsker å finne ut hva folk liker å oppleve på gateplan. «Punkt» har Obos kalt plassen med containere.FOTO: DRONEFOTO/Obos Foto:

Hva slags nærings- og service-tilbud vil folk egentlig ha på gateplan på Fornebu? Det ønsker Obos å finne ut i noen containere de har satt opp på Fornebulandet.

DEL

Har du kjørt på Fornebulandet har du kanskje lagt merke til noen brunsorte containere som er kommet opp langs den indre veien fra Flytårnet på Fornebu til kjøpesenteret Fornebu S.

Det du ser er Obos’ første såkalte containerpark i Norge. I England kalles dette «Boxpark».

LES OGSÅ: Kontorkjempe på Fornebu kan bli revet og gi plass til hundrevis av leiligheter 

Et «testlaboratorium»

I første omgang er det fem containerbygg som skal fylles opp, men det kan også bli flere, opplyser prosjektleder Vegard Storaunet i Obos Fornebu AS og administrerende direktør i Obos Fornebu, Anders Gregersen (bosatt på Stabekk).

– Hva er poenget?

– For å finne ut hva som kan fungere på lang sikt i bolig- og næringsbygg som kommer på Fornebu, ønsker vi å teste ut ulike konsepter i god tid på forhånd. Det betyr at ulike aktører kan få prøve seg i containerparken her i kortere og lengre perioder. Det kan eksempelvis være noen måneder eller uker – eller kun på enkelte arrangementer, forklarer Storaunet.

– Hva er målet på kort sikt?

– Kortsiktig og midlertidig gevinst av dette er at publikum får et nytt og spennende sted å besøke, samtidig som den ledige tomten blir aktivisert. Vi håper også dette vil øke interessen rundt fremtidig utbygging og at publikum vil benytte dette som en naturlig møteplass, sier Storaunet.

LES OGSÅ: Dette er Lysaker Brygge i dag: Klynge av eksklusive grossister

Visning og vinbar

– Hva skal inn i containerne her?

– Det som er helt sikkert er at det skal et visningssenter inn her.Dette vil være klart til innflytting i juli. Folk vil da kunne få informasjon om boligene som kommer her de neste ti årene, sier Storaunet.

Hva som ellers kommer inn vil ikke Obos-sjefene være helt konkrete på foreløpig fordi de er i sluttfasen av kontraktsinngåelse. I en artikkel på nettstedet Estate er det antydet at det kan være alt fra kafeer til vinbarer, sykkelreparatører til kunst.

– Vi har hatt en aktørkonkurranse med ulike grupperinger som har presentert sine publikums- og aktivitetskonsepter, og gleder oss til å presentere tilbudene, sier Storaunet.

– Dette er den første containerparken dere har i Norge. Hvorfor er Fornebu først ut?

– Fornebu er det største utviklingsområdet Obos har, og det vil ta tid å bygge ut alt.Vi ønsker at områder som i dag er ubebygde også skal være attraktive. Derfor ønsker vi å aktivisere disse områdene med midlertidige publikumsaktiviteter. Det vil også være med å bygge opp Fornebu som en destinasjon, sier Gregersen.

Dette er altså første gang Obos setter opp en slik park i Norge. Men små varianter av slike parker har vært brukt ved Operaen og Tjuvholmen i Oslo når områdene har vært under utvikling.

LES OGSÅ: Ingen har flere tomme kontorer enn på Fornebu

Kan brukes andre steder

– Vi har kjøpt containerne derfra. Og når de har tjent sin nytte her, kan de brukes i andre utviklingsprosjekter i Obos-regi andre steder i Norge, sier Gregersen.

I London har slike containerparker, eller «Boxparks», som det heter der, blitt veldig populære.

Artikkeltags