Skip to main content

Nansen ble hyllet på hjemmebane

HYLLET NANSEN: Direktør Erik Løfsnes i IT Fornebu, Fridtjof Nansens barnebarn Marit Greve, tidligere ordfører i Bærum Odd Reinsfelt og direktør Kåre Berg ved Frammuseet avduket statuen av Fridtjof Nansen i nettopp Nansenparken søndag. FOTO: KARL BRAANAAS.

Mange hundre tok søndagsturen til Nansenparken i dag for å se avdukingen av nasjonalhelten Fridtjof Nansens statue.

Solen strålte, og barn og store danset til musikk fra smågardistene og Eiksmarka skoles barnekor.

Del på Facebook

– Dette er en fantastisk dag. Og for en oppslutning! sa en fornøyd Lisbeth Hammer Krog, som ledet arrangementet som varmet opp til avdukingen av Per Ungs statue av nasjonalhelten.

Smågardistene spilte og Eiksmarkas barnekor sang sanger fra hele verden.

Tidligere ordfører Odd Reinsfelt talte om «Bæringen, som nå er foreviget i Nansenparken».

Serverte rått hvalkjøtt

En egen polstasjon med telt, hunder og servering av rått hvalkjøtt marinert i hjemmelaget selolje, ga en anelse av hvordan det var å være på ekspedisjon i Nansens tid.

Fridtjof Nansens barnebarn Marit Greve avduket statuen av bestefaren sammen med Odd Reinsfelt, tidligere direktør av Fram-museet Kåre Berg og administrerende direktør av IT Fornebu og giver av statuen, Erik Løfsnes.

I slekt med helten

Smågardistene hadde flere innslag gjennom arrangementet. De har lært mye om Nansen på skolen og sett hjemmet hans på Polhøgda.

- Han er et stort forbilde som hjalp mange etter krigen, sier Therese Noodt (13). Hun har anelser av kjendisen i blodet.

- Min tippoldefar er hans firmening, forteller hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.