Skip to main content

Nå vil hun vinne lavpriskampen

KLAR FOR KAMP: – Vi er veldig glad for at dette oppkjøpet nå er i orden. Det vil medføre vesentlig bedre innkjøpsbetingelser for oss, noe som igjen kan bety lavere priser ut i butikkene, forteller Wenche Wahlstrøm Løvland, administrerende direktør i Coop Vestviken.
KLAR FOR KAMP: – Vi er veldig glad for at dette oppkjøpet nå er i orden. Det vil medføre vesentlig bedre innkjøpsbetingelser for oss, noe som igjen kan bety lavere priser ut i butikkene, forteller Wenche Wahlstrøm Løvland, administrerende direktør i Coop Vestviken.

Coops to Prix-butikker på Haslum og i Lommedalen skal bygges om til Coop Extra og vinne lavpriskampen i Bærum allerede i år.

Det er den første konsekvensen lokalt, etter at Konkurransetilsynet godkjente Coops kjøp av Ica Norge onsdag ettermiddag.

– Vi er veldig glad for at dette oppkjøpet nå er i orden. Det vil medføre vesentlig bedre innkjøpsbetingelser for oss, noe som igjen kan bety lavere priser ut i butikkene, forteller Wenche Wahlstrøm Løvland, som er administrerende direktør i Coop Vestviken.

Extra på Haslum og i Lommedalen i løpet av året

Samvirkelagssjefen, som er ansvarlig for Coops butikker blant annet i Asker og Bærum, tror Ica-overtagelsen vil bidra til å befeste posisjonen til Coop Extra som den billigste supermarkedkjeden i Asker og Bærum.

– Oppkjøpet vil gi oss så gode innkjøpsbetingelser, at det skal merkes ute i markedet. Vi har i lengre tid planlagt å satse på Coop Extra her i Asker og Bærum, og jeg kan allerede nå fortelle at Coop Prix på Haslum og i Lommedalen vil bli ombygd til Coop Extra allerede i år, røper Løvland.

10 butikker i Asker og Bærum

Coop har i dag 10 butikker i Asker og Bærum. Det gir dem en delt fjerdeplass i dagligvarekampen, sammen med Rema 1000, ifølge en kartlegging Budstikka gjennomførte i februar.

Kiwi med 19 butikker troner øverst, fulgt av Rimi med 14 og Meny med 12.

LES OGSÅ: Over 80 butikker kjemper om kundenes gunst

Coop må selge

Coops overtagelse av Ica vil imidlertid føre til endringer i dette konkurransebildet. Coop har nemlig forpliktet seg til å selge 43 av butikkene sine til Bunnpris og 50 butikker til NorgesGruppen, for å unngå at oppkjøpet skal svekke konkurransen i en rekke lokale markeder.

Asker og Bærum er ett av lokalmarkedene som etter Konkurransetilsynets mening vil få begrenset konkurranse som følge av Ica-handelen. Budstikka har tidligere skrevet at Ica Slependen står på listen over butikker Coop må kvitte seg med. Rimi-butikkene på Gjettum og Valler kan også bli solgt.

LES OGSÅ: Denne butikken er på svartelisten

LES OGSÅ: Coop må kvitte seg med butikker

Usikkert for hver enkelt butikk

Det er ennå ikke kjent hva som blir konsekvensen av oppkjøpet for hver enkelt butikk.

– Det er for tidlig å gå ut med dette nå, vi må ha tid til å informere godt internt først, sier informasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge.

Får svar i «nær fremtid»

Hun kan heller ikke bekrefte eller avkrefte om de lokale butikkene som er nevnt over fortsatt står på salgslisten. Denne talt 103 butikker da Coop la den frem som et forslag tidligere i år. Nå teller den 93.

– Det kan ha skjedd endringer. Noen av butikkene på den første listen kan være ute, og andre kan ha kommet til.

– Når kan dere oppgi status for hver enkelt butikk?

– Jeg kan ikke si annet enn at det vil skje i nær fremtid, sier Paus.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.