Skip to main content

Nå vil folk endelig diskutere bærekraft med ham

SATSER BÆREKRAFTIG: Morten Aarhus (t.v.) og Raymond Johansen i Forbo Flooring. Selskapets ansatte har sammen meislet ut hvordan bedriften skal oppnå FNs bærekraftmål. Foran vises ingredienser som brukes til å lage gulvbelegg.

– Det har i lang tid vært vanskelig å få bærekraft til å bety like mye som pris, men det er omsider i ferd med å endre seg.

Det sier daglig leder Morten Aarhus i Forbo Flooring AS i Asker.

Selskapet er salgsselskap for et konsern som produserer linoleum, vinyl, tepper og inngangssystemer, hovedsakelig til yrkesbygg.

De har hatt et langsiktig og strategisk arbeid i bedriften, for å få mer miljøvennlige produkter og produksjon.

Næringslivets Nettverksdag i Asker onsdag var bærekraft det store temaet, og Aarhus delte sine erfaringer.

Miljøsertifisering

– Det er lettere å diskutere bærekraft med markedet i dag. Den endringen har vi opplevd de siste fire årene, spesielt etter innføringen av miljøsertifiseringen av bygg etter standarden Breaam-Nor, sier Aarhus.

– Vi må få markedet til å forstå at det er viktig å tenke langsiktig. Bærekraft handler om langsiktighet. Kortsiktige billige løsninger lønner seg ikke i lengden, mener han.

Les mer om bærekraft her

Vil ha strengere krav

Han synes ikke miljøkravene, slik de er definert i dag, er strenge nok.

– Det gjør at miljøvennlige produkter ikke nødvendigvis blir valgt fremfor produkter med høy miljøbelastning. Pris er fortsatt en viktig faktor, påpeker han.

Asker-selskapet gjør selv hva de kan for å følge FNs 17 mål om bærekraft, sier Aarhus.

Å handle umiddelbart for å stoppe klimaendringene er blant målene.

– Vi søker eksempelvis alltid å benytte fornybare råvarer der det er mulig. Resirkulering og gjenbruk er også viktige områder. Vi har også kuttet ned på flyreiser, og har innført flere webmøter. Vi fokuserer også på offentlig transport, forklarer Aarhus.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.