Skip to main content

Nå tas julegryta frem

GRYTEKLAR: – Julegryta er klar, men vi trenger flere voktere, sier Anita Baunø, leder for Frelsesarmeen i Asker.

Frelsesarmeens gode, gamle julegryte settes frem i handlerushet.

– Jeg håper folk vil være rause med oss også i år. Det betyr så mye for hvordan vi kan hjelpe andre mennesker videre, sier Anita Baunø (43), leder for Frelsesarmeen i Asker.

Hun forteller at pengene som puttes i julegryta brukes gjennom hele året til å hjelpe folk i våre trakter.

Også til jul gis det støtte til dem som trenger det, helst i form av mat og klær. Først og fremst til barnefamilier og enslige forsørgere som sliter.

Flere mangler mat og klær før jul

– Mange strever med å få pengene til å strekke til. Klasseskillene her hjemme blir enda tydeligere enn vanlig når det er jul, sier Baunø. Hun registrerer at det i disse dager kommer mange flere til Frelsesarmeens matutdeling, som de har hver 14. dag, enn ellers i året.

I hele 115 år har Frelsesarmeen hatt sin julegryte, der du og jeg kan putte på penger til armeens veldedige arbeid i lokalmiljøet. Frelsesarmeen selger ingen symbolske gaver. Gir du til den sorte gryta, er det kun litt bedre samvittighet du får på kjøpet.

Oppfordringen treffer nordmenn midt i hjerterota: I fjor ble det gitt over 34 millioner kroner til julegryta landet over. Nær én million ble gitt bare i Asker og Bærum.

Kan gi mens du handler

Tanken er at gryta skal stå der folk flest ferdes og pengene sitter løst i førjulstiden: På kjøpesenter.

I Asker skal gryta stå på Trekanten senter, Holmen senter og Slependen senter. I Bærum skal gryta stå på Sandvika Storsenter, mellom 2. og 3. etasje.

– Jeg håper flere verver seg til å stå vakt ved gryta, sånn at den kan stå fremme så mye som mulig, sier Baunø.

 

Les flere artikler