Skip to main content

Nå starter slaget om Nadderud stadion

NY ARENA? Nadderud stadion er slitt og anlegget trenger en oppgradering. Bærum kommune har hatt konseptet «Nadderud Idrettspark» ute på høring. Bildet er fra utbygger Cedros prosjekt. ILLUSTRASJON: MEINICH ARKITEKTER AS

I løpet av høsten skal politikerne ta stilling til hva som skal skje på Nadderud stadion. Det kan bli en heftig debatt.

Nadderud stadion regnes som et av de dårligste i fotballens eliteserie. Hjemmebanen til Stabæk mangler det meste for å tilfredsstille Norges Fotballforbunds (NFF) krav til en eliteseriearena. Klubben spiller på dispensasjon fra NFFs lisenskrav.

LES OGSÅ: Protesterer mot friidrettsplaner på Rud

Men nå går det mot utvikling av området. Kommunen hadde i sommer planer ute til høring. Under navnet «Fremtidens Nadderud Idrettspark» ba de idrettslag, innbyggere og naboer komme med innspill.

LES MER: Vil bygge nye «Nadderud Park» med stort Stabæk-stadion

Tre alternativer

Kommunen ser for seg tre mulige løsninger: 1) Oppgradering av nåværende anlegg som kombinerer fotball og friidrett. Kostnaden er på ca. 135–160 mill. 2) Ren fotballstadion på Nadderud, der friidretten flytter til ny stadion på Rud. Utviklingsplanene er et forslag fra Cedro AS, et lokalt eiendomsutviklingsselskap.

LES OGSÅ: BIR: – Nøktern utbygging på Nadderud

3) Et nytt anlegg der Nadderud stadion blir en ren fotballarena, og friidretten flyttes til Rud. Dette forslaget kommer fra kommunen, og kobler i mindre grad forslaget til samtidig etablering av Gjønnesparken (som nr. 2). Også dette forslaget åpner for boligutbygging på området for å finansiere forslaget.

LES OGSÅ: Frister med nytt Nadderud stadion til en halv milliard

Stabæk vil ha kun fotball

Stabæk Fotball vil bli den mest sentrale aktøren på Nadderud stadion også i fremtiden.

De har tidligere signalisert at det å få en ny og tidsriktig arena på Nadderud er et tilnærmet «være eller ikke-være» for klubbens elitesatsing.

LES OGSÅ: Nå intensiverer Stabæk Bob-jakten

Klubben er da også sterkt imot en fortsatt samlokalisering med Tyrving Friidrett. De ønsker at nye Nadderud stadion skal bli en ren fotballarena uten løpebaner, med kunstgress og plass til rundt 8.000 tilskuere.

Klubben skriver i sitt høringsinnspill at de ønsker forslag tre som sitt fortrukne. «Vi tror prosjektet kan realiseres for i overkant av 200 millioner» skriver styreleder i Stabæk Fotball, Espen Moe, i uttalelsen.

Tyrving skal ha nytt anlegg

Tyrving er Norges største friidrettsklubb, og har også noen av landets beste utøvere.

De har i mange år hatt Nadderud stadion som sin hjemmebane. De er ikke fremmed for å ta med seg spyd, startpistol og løpesko til et nytt anlegg.

LES OGSÅ: - Det er ikke så mye som skal til før det renner over

Men de er krystallklare på at de skal ha et flunkende nytt friidrettsanlegg på Rud (ved siden av nåværende Bærum Idrettspark) som erstatning. Og det skal stå fiks ferdig i det øyeblikket Nadderud stadion ikke lenger er tilgjengelig på grunn av utbygging.

2000 tilskuere

I sin høringsuttalelse skriver Tyrving at de i første omgang ønsker et nytt og moderne anlegg på Nadderud stadion, sammen med fotballen.

LES OGSÅ: Strides om Føyka og Nadderud

Problemet er friidretten ikke kan ha kunstgress på grunn av kastøvelser. Men de flytter altså gjerne hvis de får et splitter nytt anlegg på Rud med plass til 2.000 tilskuere med overbygde tribuner, åtte løpebaner, fire lengdegroper og flere andre ting. Grunn- og vindforholdene må også nøye vurderes før en eventuelt flytting, skriver IL Tyrving i sin høringsuttalelse, som er signert styreleder i friidrettsgruppa, Einar Drabløs og sportslig leder i friidrettsgruppa i IL Tyrving, Jo Nesse.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.