Skip to main content

Nå popper disse opp ved flere stoppesteder

Viken og Ruter bygger nye pauserom og toalett for bussjåførene i Asker og Bærum. Her på Kattås ved Vestmarkveien er bygget ferdig.

Viken og Ruter bygger nye pauserom og toalett for bussjåførene i Asker og Bærum. Her på Kattås ved Vestmarkveien er bygget ferdig.

Foto: KARL BRAANAAS

Flere steder i Asker og Bærum er det nå i ferd med å etableres små bygg ved bussholdeplassene. Ruter og Viken står bak. 

– I Asker og Bærum etableres det pauserom for sjåførene på 11 lokasjoner i forbindelse med oppstart av nye operatørkontrakter sommer 2020. Formålet er å gi sjåførene gode lokaler for pause ute i rute, samt gi operatørene mulighet for effektiv drift, forteller pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter. 

Budstikka har tidligere skrevet om bussjåfører som fortviler over dårlige forhold på pauserommet på Sandvika stasjon. Nå har de blitt hørt.

Pauserommene er ifølge Ruter en blanding av leide lokaler i større bygg, eksisterende frittstående bygg og nybygde fasiliteter etablert for dette formålet. De inneholder kjøkkenfasiliteter, bord med stoler, samt toalett.

– Det er Viken fylkeskommune som er ansvarlig for etablering og vedlikehold av pauserommene, med unntak av Kolsås som er i Sporveiens lokaler, fortsetter Johansen.

Under planlegging

Fasilitetene på Sandvika terminal, Sætre terminal, Kolsås og Rustadgrenda sto klare før sommeren 2020. Fornebu vest ble tatt i bruk høsten 2020, mens Bekkestua terminal og Bråset ble ferdigstilt sommeren 2021.

– Pauserom på Bykrysset og Makedonien skal etter planen ferdigstilles november 2021, mens Asker stasjon og Gullhaug er under planlegging med estimert ferdigstillelse våren 2022, fastslår pressevakten.

Endeholdeplassen på Gullhaug mangler foreløpig pauserom med toalett, men har en midlertidig ordning på plass frem til ferdigstillelse våren 2022.

Endeholdeplassen på Gullhaug mangler foreløpig pauserom med toalett, men har en midlertidig ordning på plass frem til ferdigstillelse våren 2022. 

Foto: KARL BRAANAAS

Der pauserommene ikke er ferdigstilt har Ruter sørget for midlertidige løsninger, eller inngått avtaler med operatør om noe endret drift som muliggjør pauser på bussgarasjen.

– Responsen er hovedsakelig god, men det gjenstår å se hvordan de nybygde pauserommene blir mottatt, legger Øystein Dahl Johansen til.

– Vil øke trivselen

Unibuss og Vy Buss er aktørene som kjører de forskjellige rutene i Asker og Bærum. Driftssjef vestregion i Unibuss Bærum, Roy Klausen er godt fornøyd med etableringen og oppgraderingen av pauserom for sjåførene.

– Vi setter veldig pris på at de gjør en innsats for å gjøre forholdene bedre for sjåførene, sier Klausen.

Han forteller at sjåførene ikke er så hyppige brukere av pauserom, men at tilgang på et toalett på bussruten er kjærkomment.

– Nødvendige pauser for førerne må man ta på alvor. At man legger til rette for det mener vi vil øke trivselen, fastslår han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.