Skip to main content

– Nå kommer svindel-fakturaene

SVINDEL: Ingen hos Saga Rengskap har bestilt spansk katalogoppføring. Derfor går denne i søpla.

Fakturaen ser tilforlatelig ut. Avsender har til og med satt opp navnet på en kontaktperson hos mottager. Men det hele er bløff.

Saga regnskap i Asker har ikke bestilt noen oppføring i en spansk nettkatalog som tilbyr internasjonal oppføring og sporing. Derfor vakte fakturaen på 480 euro oppsikt i det lille selskapet.

– Vi er ikke flere enn 12 ansatte. Derfor har vi godt oversikt over hvem som bestiller hva, sier Simon Dahl i Saga Regnskap. Han var selv oppført som referanse på fakturaen, og avslørte derfor opplegget raskt.

LES OGSÅ: – De beste numrene må man betale mye for

Utnytter ferietiden

At såkalte «kataloghaier» bruker sommermånedene til å massedistribuere fakturaer, er vel kjent. Likevel vil Dahl advare andre næringsdrivende; Svindelforsøkene som er tilbud om svært kostbare oppføringer i verdiløse kataloger, men som er kamuflert som fakturaer med betalingsfrist.

LES MER: Drømmeveske ble svindelmareritt

– Det er særlig sleipt å sende ut slikt i ferietiden, når vikarer eller stedfortredere kanskje settes til å betale regninger som kommer inn. Og særlig sleipt blir det jo å føre opp daglig leder eller styreleder som referanse, sier Simon Dahl i Saga Regnskap.

LES OGSÅ: Nettsvindlerne er ofte unge og involvert i annen krim

Han sier han har vært i kontakt med politiet, som ikke akkurat oppfordret ham til å anmelde det han opplever som et forsøk på bedrageri. Derfor oppfordrer han næringsdrivende til å følge med.

Les flere artikler