Skip to main content

Nå kan du slippe p-lappen på Storsenteret

FORNØYD:  Sigrid Kjeldsen (til høyre) fra Haslum er fornøyd over at hun med ny ordning på Sandvika Storsenter nå kan slippe å trekke p-lapp. Her med senterdirektør Kathrine Ingerø.
FORNØYD: Sigrid Kjeldsen (til høyre) fra Haslum er fornøyd over at hun med ny ordning på Sandvika Storsenter nå kan slippe å trekke p-lapp. Her med senterdirektør Kathrine Ingerø.

Sandvika Storsenter tar helt nytt grep for å forbedre parkeringen på senteret. Nå kan du slippe å trekke-p-lapp.

Mens julehandelen er på sitt mest intense, er det nå innført et helt nytt parkeringssystem på Asker og Bærums største shopping-arena.

6,5 millioner kunder er innom Sandvika Storsenter i løpet av et år og 80 prosent av disse kommer med bil.

LES OGSÅ:

Parkering er en viktig del av handleopplevelsen, understreker senterdirektør Kathrine Ingerø fra Nesøya.

– I undersøkelser vi har gjort er enkel parkering noe av det kundene er aller mest opptatt av, sier Ingerø.

Det å ha gode og enkle parkeringsmuligheter er også viktig med tanke på den stadig tøffere konkurransen kjøpesentrene imellom, påpeker hun.

– Det er uten tvil viktig, sier Ingerø.

LES OGSÅ:

Unngår gebyrer

Kort forklart har senteret via Time Park, innført et system som gjør at du slipper å trekke p-billett eller bekymre deg for parkeringsgebyr dersom du glemmer deg bort og er på senteret mer enn de tre timene med gratis parkering tillater.

Vel å merke dersom du først har tatt deg bryet med å gå inn på nettet, registrere deg i systemet for så å få en brikke /oblat du klistrer fast i bilen.

– Veldig bra. Jeg har fått noen gebyrer og er lei av det. Nå slipper jeg å tenke på det, sier Sigrid Kjeldsen fra Haslum som vi traff iferd med å parkere da vi besøkte senteret.

Trenger ikke billett

Vil du i dag være på senteret mer enn tre timer, må du passe på å trekke ny lapp før den første er gått ut. Vil du stå parkert utenom åpningstidene, må du dra betalingskort i p-automaten både når du starter parkeringen og når du avslutter den. Glemmer du å avslutte parkeringen med kortet ditt kan du i verste tilfeller bli belastet for en dag.

Nå slipper man altså å trekke p-billett eller dra kortet slik.

– Hvor mange kunder får hvert år gebyrer fordi de glemmer seg og står lenger enn tre timer i åpningstiden?

– Det er i praksis veldig få, men det å innføre systemet er likevel viktig. For dem som får gebyr er jo dette svært ergerlig. Og vi ønsker at ingen kunder skal få den opplevelsen.

– Får du mange sinte henvendelser på grunn av parkeringen?

– Nei, det er unntakene. Men noen er det jo, og de kan da også være veldig irriterte.

Innført i andre Thon-sentre

Parkeringssystemet kalles «Vizum». Det er allerede innført i Olav Thon sentre som Storo i Oslo og Ski Storsenter.

Systemet er også forklarte på nettstedet http://www.vizum.no/

– Løsningen gjør det enklere og billigere for kunden fordi man ikke trenger å trekke P-billett, og dersom du eksempelvis handler 15 minutter mer enn de tre timene, så blir du trukket (etter registrering på nettet) for eksakt de 15 minuttene, ikke mer, sier Ingerø.

– En viktig fordel med løsningen er naturligvis at man unngår å bli ilagt p-gebyr fordi man har glemt å trekke billett eller har glemt tiden.

Ingerø opplyser at det egentlig koster 38 kroner per time å stå på senterets parkering.

– Kan det være en fare for at noen nå begynner å bruke Storsenteret som pendlerparkering?

– Frem til 2003 var det gratis parkering hele døgnet på senteret, og da var det en utfordring. Vi opplever imidlertid ikke at det er et problem med dagens parkeringssystem, det blir jo en ganske kostbar løsning selv om vi har tre timers gratis parkering i senterets åpningstid.

Systemet er nå innført og det er bare for kundene å sette i gang å bruke det, sier Ingerø.

Ingerø opplyser at det ikke vil bli innført bommer.

– Med alle de kunder Storsenteret har ville det blitt helt kaos her. Parkeringshuset her er ikke konstruert for bom, sier Ingerø.

Farger og lys

I tillegg til det nye systemet har også Sandvika Storsenter gjort et par andre forbedringer når det gjelder parkeringen.

– Vi har malt inngangen fra parkeringen inn i de forskjellige etasjene i ulike farger som grønt, oransje og andre farger. En del glemmer hvor de har satt bilen, og da kan dette være til hjelp, sier hun.

Hun sier dette er vanlig ved en del andre sentre.

Senteret har også byttet lys for å få et mer opplyst parkeringshus.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.