Skip to main content

Nå kan de juble – signerte kontrakt om bygging av nytt Regjeringskvartal

GLEDER SEG: Øyvind Mork gleder seg over at team Urbis etter en ekstrarunde nå faktisk skal få prosjektere nytt Regjeringskvartal.

– Nå gleder vi oss til å komme i gang, sier administrerende direktør Øyvind Mork i Asplan Viak etter at kontrakten om nytt Regjeringskvartal ble signert onsdag formiddag.

Mork var selv på reise, og selve signeringen var det avdelingsleder Randi Svånå som fikk æren av å foreta.

Mork og de andre i vinnergruppen Urbis måtte først gjennom en ekstrarunde før det ble klart at de faktisk skulle få lov å utforme og stå bak prosjekteringen og utviklingen av det nye Regjeringskvartalet.

For - som Budstikka tidligere har omtalt - etter at det først ble kunngjort at gruppen Urbis vant Regjeringskvartal-oppdraget, Lokale selskaper i opphetet strid om nye Regjeringskvartalet. I konkurrentgruppen var et annet stort rådgivende ingeniørfirma, Norconsult i Sandvika, med. Også Dr. techn. Olav Olsen på Lysaker var med i denne gruppen.

LES OGSÅ: Avviser milliardklage fra lokale firmaer som tapte Regjeringskvartal-kontrakt 

Starter opp ganske raskt

Konkurrentene klaget til Statsbygg og mente blant annet at to av tre jurymedlemmer i Statsbygg var inhabile, samt at Statsbygg lot vinnerlaget være alene om informasjon som ga dem fordeler i konkurransen.

Dette ble ikke tatt til følge, og etter ekstrarunden kan Asplan Viak nå feire seieren på alvor.

– Hva tenker du om at konkurrentene reagerte slik de gjorde?

– Jeg var jo ikke enig med dem. Men samtidig generelt sett er det legitimt å stille spørsmålstegn i prosesser der man er uenig, sier Mork.

– Når skal kvartalet stå ferdig?

– Det blir vel ikke først om cirka åtte år. Men vi starter våre forberedelser ganske raskt nå, sier Mork.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.