Skip to main content

Nå har Sem i Asker fått egen venneforening

STIFTELSESMØTE: 25 medlemmer var fasit etter etableringen av «Venner av Øvre Sem» sist uke.

Foreningen Venner av Øvre Sem har imidlertid ikke tatt stilling til spørsmålet om hotellutbygging.

Venneforeningen ble stiftet under et møte 7. november, på Hasselbakken i Asker. Det var 25 medlemmer på stiftelsesmøtet, og leder ble Peter E. Paaske.

Han har i mange år har jobbet for å hegne om Øvre Sem-området ved Semsvannet.

Bakgrunnen for å etablere en venneforening er å støtte opp om Asker kommunes kjøp av Øvre Sem, samt ivareta allmennhetens tilgang til området.

– Øvre Sem er som kjent en av de viktigste adkomstene askerbøringer har til Vestmarka, påpeker Paaske.

LES MER: Frivillig organisasjon fikk nei til å bygge ly for regn

Omstridt hotellplan

Venneforeningen har imidlertid ikke tatt stilling til spørsmålet om utvidelse av hotellet på Øvre Sem. Spørsmålet er omstridt siden utbyggingen vil berøre landskapsvernområdet.

– Vi har ikke konkludert og kommet frem til et ja eller nei. Det viktigste for oss er Øvre Sems beste, så får vi se hva slags konklusjon vi kommer frem til senere, sier Paaske.

 

ASKERS PERLE: Øvre Sem og Semsvannet er askerbøringenes tusenårssted.

Olavsgaard Eiendom AS ønsker en større utvidelse av hotellet på Sem. Selskapet har kjøpt hotellet av Asker kommune – med forutsetning om ja til utvidelse.

Hotellet ligger altså innenfor landskapsvernområdet, og det er bakgrunnen for skepsis hos Fylkesmannen. Asker kommune kjøpte hele Øvre Sem, inkludert hotellet, for 50 millioner kroner i januar 2014.

Leder Peter E. Paaske har tidligere engasjert seg for bevaring og restaurering av blant annet Hvalstrand Bad og Esviken ved Vettre.

Les flere artikler