Skip to main content

Nå får Asker to etasjes sykkelhotell

KOMMER: I løpet av året vil sykkelhotellet stå ferdig med Asker-design basert på mønster i barken på Asketrærne. ILLUSTRASJON: MMW ARKITEKTER

Innen jul vil nytt parkeringshus for 400 sykler stå ferdig ved siden av stasjonsbygningen ved Asker stasjon.

Jernbaneverkets invitasjon til samarbeid om et moderne sykkelhotell, med låste dører og overvåkning til over ni millioner kroner, ble mottatt med unisont ja fra formannskapet.

På bordet lå tilbud til Asker om å bekoste 2. etasje med tak til 5,2 millioner eller uten tak til 3,2 millioner.

Beløpet var så lite avskrekkende at det ikke var spor av debatt.

LES OGSÅ: Asker kan få «hotell» for 400 sykler

Bare ja, ja, ja

– Dette er en riktig gladsak. Vi tar den med tak, sa Linda Medalen (H) og slo an tonen.

– Vi er for tak, var beskjeden fra Ivar H. Kristensen (Ap).

– Med tak, takk, sa Ole Jacob Johansen (Frp).

– Jeg går for løsningen med tak, tilføyde Ingvild Tautra Vevatne (V) som i lang tid har ivret etter flere sykkelparkeringsplasser.

– Jeg tiltrer, var beskjeden fra Kristin Bjelke (AGV).

Dermed tok det bare noen få minutter for de folkevalgte å banke gjennom saken.

– Det bygges ikke flere parkeringsplasser i Asker sentrum. Derfor bør vi samle oss om tiltak for sykler, påpekte ordfører Lene Conradi.

LES OGSÅ: 1.000 sykler stjålet på halvannet år

LES OGSÅ: Vil stoppe tyver med sykkelhotell

Ekspressfart

Jernbaneverket er beredt til å bygge første etasje med plass til 170 sykler. Fire millioner kroner fra Oslopakke 3 ligger klare. Med Askers vedtak blir det to etasjer og plass til ytterligere 230 sykler.

Asker sentrum har i dag totalt 500 sykkelparkeringsplasser som er spredt på syv forskjellige steder rundt Asker stasjon – noen ute, andre innendørs.

Tellinger fra august i 2013 og i fjor viser at 450 av stativene er i bruk. Det nye sykkelhotellet skal bygges mellom sporene i nordenden av stasjonsbygningen og den gamle vektergården.

Det var 6. februar Jernbaneverket sendte brev til kommunen om samarbeid for å få sykkelhotellet på plass i år. Og allerede snaut to uker senere har saken gått gjennom kommunens saksbehandling og vedtak.

Sparer 500.000

Jernbaneverket anslår at det er 500.000 kroner å spare på å bygge to etasjer samtidig, fremfor å utsette byggingen av 2. etasje.

Sykkelhotellet er tegnet av MMW arkitekter og har fått det som beskrives som eget «Asker-design» basert på mønster i barken på Asketrærne. Den låste løsningen med adgangskontroll i 1. etasje blir tilsvarende som sykkelhotellet i Drammen. Det blir et abonnement gjennom SMS som vil koste 50 kroner i måneden.

650.000 kroner av kostnadene vil bli dekket av vedtatte midler til et sykkelhotell på Hvalstad. Akkurat det bekymret AGV's Kristin Bjelke.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.